Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 17:30

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση οφείλει να επιβάλει διατίμηση για τις μάσκες

ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΔΙΑΝΟΜΗ 
Η κυβέρνηση απειλεί με  πρόστιμα όσους δεν έχουν μάσκες, ενώ δεν έχει κάνει τίποτα για την αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας, τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης. Ζητά την επιβολή διατίμησης και την ελεγχόμενη διανομή των μασκών…

Ειδικότερα η δήλωση του Αλέξη Χαρίτση έχει ως εξής: “Ενώ πριν έναν μόλις μήνα η κυβέρνηση Νέα Δημοκρατία ισχυριζόταν πως η χρήση της προστατευτικής μάσκας δεν είναι απαραίτητη, στις χθεσινές της ανακοινώσεις περιέλαβε στα μέτρα προστασίας και την υποχρεωτική χρήση μασκών σε όλους τους κλειστούς χώρους, θέτοντας μάλιστα κι ένα πολύ υψηλό πρόστιμο για την περίπτωση μη τήρησης του μέτρου.

Την ώρα που άλλες χώρες μεριμνούν μέχρι και για τη δωρεάν προμήθεια προστατευτικών μασκών σε κάθε νοικοκυριό, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν έχει κάνει τίποτα ούτε καν για να αποτραπούν φαινόμενα αισχροκέρδειας και αρκείται να απειλεί με πρόστιμα τους πολίτες.

Η επιβολή διατίμησης και ελεγχόμενης διανομής του βασικού αυτού προϊόντος είναι το ελάχιστο που οφείλει να πράξει η κυβέρνηση για την προστασία του κοινωνικού συνόλου”.