Τετάρτη, 06 Μαϊος 2020 13:52

Το 2023 θα ολοκληρωθεί το Πάτρα-Πύργος λέει ο γενικός γραμματέας υποδομών Γ. Καραγιάννης

Για ολοκλήρωση του δρόμου Πάτρας-Πύργου μέσα στο 2023, με την προϋπόθεση όμως ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δώσει γρήγορα τις εγκρίσεις για την ανάθεση του έργου στην “Ολυμπία Οδό”, μίλησε σήμερα ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ…

Ειδικότερα είπε ότι «εμείς, από την ώρα που ήρθαμε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, εξετάσαμε πόσο προβληματικά ήταν στημένο και εξασφαλίζοντας πάντα το δημόσιο συμφέρον προχωρήσαμε σε μία λύση, η οποία, εφόσον και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δώσει γρήγορα τις εγκρίσεις, θα ολοκληρώσει το έργο μέχρι το 2023, που είναι και ο συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσής του», τόνισε.

Ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι από τις οκτώ εργολαβίες του έργου είχαν υπογραφεί οι πέντε και από αυτές οι δύο δεν ξεκίνησαν. Όπως πρόσθεσε, «αυτό εμείς ήρθαμε και το διορθώσαμε, το βάλαμε στους σωστούς δρόμους, το επανασχεδιάσαμε και πολύ άμεσα, σε συμφωνία με την "Ολυμπία Οδό" θα προχωρήσουμε στην κατασκευή του έργου».

Επίσης ο γενικός γραμματέας Υποδομών ανακοίνωσε ότι από τις αρχές του Φθινοπώρου θα υπάρχει διαλειτουργικότητα των ηλεκτρονικών διοδίων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας.