Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 15:00

Η λίστα με τα μέσα ενημέρωσης και την αμοιβή για την καμπάνια για το νέο κορονοϊό

Έδωσε τελικά στη δημοσιότητα η κυβέρνηση τη λίστα με τα μέσα ενημέρωσης στα οποία ανατέθηκε η καταχώρηση της καμπάνιας για “Μένουμε Σπίτι” και “Προστατεύουμε την κοινωνία”, που άγγιξε σε κόστος τα 20 εκατ.  ευρώ. Ανάμεσα στα μέσα και η Kalamata Journal, στην οποία δόθηκε η μικρότερη αμοιβή...

 Η λίστα ΕΔΩ

Όπως σημειώνει η Εφημερίδα των Συντακτών, “η δημοσίευση της λίστας έρχεται με καθυστέρηση τουλάχιστον ενός μήνα, καθώς η κυβέρνηση έπρεπε να κάνει… ποιοτικό και ποσοτικό έλεγχο, όπως είπε για ακόμα μία φορά το μεσημέρι ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως «χρειαζόταν να εξακριβωθεί ότι έγιναν από κάθε μέσο ξεχωριστά οι αναρτήσεις και οι καταχωρήσεις και η μετάδοση των μηνυμάτων της εκστρατείας» αλλά δεν αναφέρθηκε καθόλου στα κριτήρια με βάσει τα οποία έγινε η διανομή των σχεδόν 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Τέλος, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως από την αρχή «προβλέφθηκε ότι οι πληρωμές των μέσων που θα συμμετείχαν στην εκστρατεία θα γίνονταν από το υπουργείο Οικονομικών με βάσει τα τιμολόγια που θα εκδίδονταν και χωρίς φυσικά επιστροφές».