Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020 19:16

Σάλος από τους ισχυρισμούς Ματθαιόπουλου για τις ευθύνες Καπέλιου σε φωτιές του 2017

ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΝΟΜΙΚΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟΣ 
Στη δικαιοσύνη, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, θα προσφύγει ο πρώην αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και σήμερα αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Βασίλης Καπέλιος, για τους ισχυρισμούς του επίσης πρώην αρχηγού του Σώματος, Βασίλη Ματθαιόπουλο, ότι ο Μεσσήνιος πρώην αρχηγός άφησε τη Μάνη και τα Κύθηρα να καούν…

Στην εφημερίδα “Καθημερινή” και σε ρεπορτάζ της Μαριάννας Κακαουνάκη, παρουσιάζεται, μεταξύ άλλων, μαγνητοφωνημένη συνομιλία του αξιωματικού της Πυροσβεστικής, Δημήτρη Λιότσιου, στον οποίο είχε ανατεθεί η έρευνα της πραγματογνωμοσύνης για το Μάτι, με τον πρώην αρχηγό, Βασίλη Ματθαιόπουλο. Σε αυτή τη συνομιλία εμφανίζεται ο Βασίλης Ματθαιόπουλος να απειλεί τον Δημήτρη Λιότσιο, να μην αποκαλύψει στην ερευνά του στοιχεία που ενοχοποιούν συγκεκριμένα πρόσωπα, λέγοντας μάλιστα ότι υπήρχε σχετική εντολή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, υπουργός στο οποίο ήταν τότε η Όλγα Γεροβασίλη. 

Γίνεται λοιπόν αναφορά στη συνομιλία και στον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής Βασίλη Καπέλιο και συγκεκριμένα ο Βασίλης Ματθαιόπουλος λέει, σύμφωνα με την Καθημερινή: «Ετσι γίνονται τα παιχνίδια. Ετσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με τον Καπέλιο (σ.σ. πρώην αρχηγό του Π.Σ.) και τον Βασιλειάδη (σ.σ. πρώην υπαρχηγό Επιχειρήσεων). Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια. Τόσοι είναι οι φάκελοι στους εισαγγελείς του Γυθείου και του Πειραιά... Ετσι παίζεται το παιχνίδι».

Ο Βασίλης Καπέλιος σε δηλώσεις του στο OPEN διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Βασίλη Ματθαιόπουλου, τονίζοντας ότι ποτέ τα Κύθηρα και τη Μάνη να καούν (πυρκαγιές του 2017). 

Ο μεσσήνιος  πρώην αρχηγός τόνισε στον τηλεοπτικό σταθμό ότι δεν άφησε τις δύο περιοχές χωρίς εναέρια πυροσβεστικά μέσα και ότι αυτό αποδεικνύεται από το ημερολόγιο στο Συντονιστικό Κέντρο. Προσθέτει επίσης ότι τότε η Πυροσβεστική διέθετε μόνο τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα βαρέως τύπου και τα επιπλέον ενοικιάστηκαν μετά τις φωτιές στη Μάνη και τα Κύθηρα. 

Ακόμη ο Βασίλης Καπέλιος είπε στο OPEN ότι ο Βασίλης Ματθαιόπουλος τα είπε αυτά στον πραγματογνώμονα για να τον αναγκάσει να “συμμορφωθεί με τις υποδείξεις” και ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. 

Τέλος ο Βασίλης Καπέλιος ανέφερε: “Αν είναι δυνατόν, να βάλω εγω κριτήριο, ολόκληρος Αρχηγός, να φέρω σε δύσκολη θέση τον υπαρχηγό και να τον αποστρατεύσω και να αφήσω τη χώρα ακάλυπτη και τις ανθρώπινες ζωές ακάλυπτες. Αυτά είναι ανυπόστατα, είναι τερατώδη». ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ
ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗ
MARINHS ARISTEIDHS