Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 18:18

Χαρίτσης: Κατακρήμνιση του τζίρου, απαιτείται αλλαγή πολιτικής

Χιλιάδες λουκέτα, εκτίναξη της ανεργίας, βύθιση στην ύφεση είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, τονίζει σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που δείχνουν ότι κατακρημνίστηκε ο τζίρος στις επιχειρήσεις καταλυμάτων και εστίασης...

Η δήλωση του Αλέξη Χαρίτση έχει ως εξής: “Τα σημερινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για κατακρήμνιση του τζίρου στις επιχειρήσεις καταλυμάτων κατά 94,3% και στην εστίαση κατά 59% στο δεύτερο τρίμηνο, καταδεικνύουν με τον πιο αδιάψευστο τρόπο την πλήρη κατάρρευση σε δύο κλάδους που, όπως επισημαίνει και η ΕΛΣΤΑΤ, έχουν ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας.

Απαιτείται αλλαγή πολιτικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει μέτρα συγκεκριμένα και κοστολογημένα για άμεση στήριξη της πραγματικής οικονομίας: επιδότηση της εργασίας, μη επιστρεπτέα ενίσχυση των επιχειρήσεων, μείωση του ΦΠΑ για τους πληττόμενους κλάδους.

Η εμμονή της κυβέρνησης σε μέτρα αναστολής της εργασίας και απλής μετάθεσης των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων για λίγους μήνες, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει την πρωτοφανή καθίζηση, αλλά οδηγεί ήδη σε χιλιάδες λουκέτα, εκτίναξη της ανεργίας και βαθιά ύφεση”.