Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 21:07

Χαρίτσης: Ουσιαστική στήριξη της οικονομίας για να αποφύγει το καθοδικό σπιράλ της ύφεσης

Στοιχεία της Εθνικής Στατικής Αρχής παρουσίασε σήμερα ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας ότι η πορεία της ύφεσης που ακολούθησε η οικονομία στο γ’ τριμηνο δείχνει ότι η ανάκαμψη δεν πρόκειται να έρθει αυτόματα μετά το lockdown, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά ύστερα από ουσιαστικά μέτρα στήριξης...

Ο Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε συγκεκριμένα: “Τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων μειώθηκε 15,8% κατά το 3ο τρίμηνο, δείχνουν τον δύσκολο δρόμο που έχουμε μπροστά μας. Αποδεικνύουν ότι η ανάκαμψη της οικονομίας δεν επέρχεται αυτόματα μετά το lock down, όπως προσπαθεί να μας πείσει η κυβέρνηση. Για να περιοριστεί η ύφεση και να επανέλθουμε σε αναπτυξιακή τροχιά χρειάζεται χρόνος και κυρίως ουσιαστική στήριξη της πραγματικής οικονομίας και της κοινωνίας. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση των επιχειρήσεων με απευθείας ρευστότητα, τη στήριξη της εργασίας με κάλυψη του μισθολογικού κόστους και του εισοδήματος όσων πλήττονται από την κρίση, είναι ο μόνος δρόμος για να αποφύγουμε το καθοδικό σπιράλ της ύφεσης.

Αυτό είναι το αίτημα της κοινωνίας, αυτή είναι η απαίτηση των παραγωγικών φορέων, αυτή είναι η επιλογή των περισσότερων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων με τη θλιβερή εξαίρεση της Νέας Δημοκρατίας”.