Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 18:15

ΣΥΡΙΖΑ: Ρεκόρ στους μετακλητούς - Όταν ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε για “επιτελικό” κράτος εννοούσε “πελατειακό”

ΡΕΚΟΡ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΜΕΤΑΚΛΗΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 
Το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει προσλάβει τους περισσότερους μετακλητούς υπαλλήλους από οποιαδήποτε άλλη τα τελευταία δέκα χρόνια, σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι “όταν ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε για ‘επιτελικό’ κράτος εννοούσε ‘πελατειακό’ και τίποτα περισσότερο”...

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε: “Την ώρα που η πανδημία καλπάζει και η οικονομία βρίσκεται σε ιστορικά επίπεδα ύφεσης, η τακτοποίηση “γαλάζιων παιδιών” και κολλητών σε θέσεις μετακλητών με βαρύ δημοσιονομικό τίμημα δεν έχει τέλος.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών η κυβέρνηση έχει φτάσει να συντηρεί 2.965 μετακλητούς, κάτι που αποτελεί ρεκόρ δεκαετίας.

Το κόστος, μάλιστα, των “γαλάζιων παιδιών” αποτιμάται στα 65 εκατ. ευρώ.

Η ιστορία θα γράψει ότι επί Μητσοτάκη το κόστος της συντήρησης των Γενικών Γραμματειών που υπάγονται στον ίδιο τον πρωθυπουργό προσωπικά έχει αυξηθεί κατά 236%.

Η Δημόσια Διοίκηση έχει υποφέρει πολλά από τον κ. Μητσοτάκη. Όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι δημόσιοι υπάλληλοι τον θυμούνται ως τον υπουργό των απολύσεων. Τώρα γίνεται ο πρωθυπουργός που με παλαιοκομματικές πρακτικές γυρίζει τον δημόσιο τομέα δεκαετίες πίσω.

Πλέον οι Έλληνες πολίτες καταλαβαίνουν πως όταν ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε για “επιτελικό” κράτος εννοούσε “πελατειακό”, και τίποτα περισσότερο”.