Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021 15:34

Το ΚΚΕ για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης: Καλύτερο όνομα από το "Ελλάδα 2.0" θα ήταν το "Μνημόνιο 5.0"

Σχολιάζοντας το ΚΚΕ το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, το οποίο παρουσίασε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζει σε δήλωσή του ότι το μόνο “νέο” που φέρνει είναι νέες θυσίες στο λαό για την ανάκαμψη των κερδών των λίγων...

Ειδικότερα το ΚΚΕ σχολίασε σχετικά: “Η ''Ελλάδα 2.0'', που παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης, το μόνο ''νέο'' που φέρνει είναι νέες θυσίες των εργαζομένων και του λαού για την ανάκαμψη των κερδών των λίγων. Το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης αποτελεί τη “γέφυρα” της Ελλάδας των μνημονίων και των μεταμνημονιακών δεσμεύσεων με το πανευρωπαϊκό “super μνημόνιο” του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ. Από αυτήν την άποψη καλύτερο όνομα από το "Ελλάδα 2.0" θα ήταν το "Μνημόνιο 5.0". Το ταμείο ανάκαμψης το έχουν πληρώσει ήδη οι λαοί, ενώ για κάθε εκταμίευση, που θα δίνει ώθηση στα κέρδη της “πράσινης” ανάπτυξης, θα πληρώνουν πάλι με νέα, δρομολογημένα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα.

Τις ''ευρύτερες συναινέσεις'', ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να τις αναζητήσει στις ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και των άλλων κομμάτων του ευρωενωσιακού τόξου, που στηρίζουν το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ.

Η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού και της νεολαίας απαιτούν όντως ''ρήξη'', πρώτα και κύρια, με τη στρατηγική της ΕΕ, της αστικής τάξης και των κομμάτων που τους υπηρετούν. Το συμφέρον του ελληνικού λαού είναι στην πάλη για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, με επίκεντρο τους δικούς του στόχους για ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, και όχι στην συναίνεση με την πολιτική που θυσιάζει την υγεία, τη ζωή και τις ανάγκες του λαού για τα κέρδη μίας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων”.