Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 14:56

Στο Σισμανόγλειο ο Αλέξης Τσίπρας: Είναι ώρα να στηρίξουμε όσο μπορούμε το ΕΣΥ

Το δράμα και η τραγωνία κορυφώνονται στα νοσοκομεία της Αττικής, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά την επίσκεψή του σήμερα στο “Σισμανόγλειο”. Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι είναι ώρα να στηριχθεί το ΕΣΥ, “είναι ώρα να σώσουμε έστω όποιες ανθρώπινες ζωές μπορούν να σωθούν”...

Ειδικότερα ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: “Επισκέφτηκα σήμερα το «Σισμανόγλειο» όπου και συνομίλησα με τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που δίνουν μια ηρωική μάχη, τους γιατρούς και τoυς νοσηλευτές. Δεν έχουμε δικαίωμα να τους ξεχάσουμε ούτε σήμερα, ούτε αύριο.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει δραματική. Κορυφώνεται το δράμα και η τραγωδία. Και το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί

είναι να συνηθίσουμε την απώλεια και να αποστρέψουμε το βλέμμα από αυτό το εξελισσόμενο δράμα.

Είναι η ώρα να βάλουμε όλοι μαζί ένα τέλος σε αυτή την τραγωδία και να κοιτάξουμε μπροστά. 

Δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχάσουμε τους χιλιάδες ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, τις οικογένειές τους που θρηνούν, ούτε να κρύβουμε τα νούμερα πίσω από μακάβριες συγκρίσεις και στατιστικές.

Δεν είναι ώρα ούτε για δηλώσεις αβάσταχτης ελαφρότητας των κυβερνητικών παραγόντων, παλινωδίες, ούτε για επικοινωνιακή διαχείριση του δράματος.

Είναι η ώρα να στηρίξουμε όσο μπορούμε το ΕΣΥ και τους ανθρώπους του.

Είναι ώρα να σώσουμε έστω όποιες ανθρώπινες ζωές μπορούν να σωθούν.

Είναι η ώρα να αποκτήσουμε ένα σοβαρό σχεδιασμό επιδημιολογικής επιτήρησης”.