Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 15:18

Φώφη Γεννηματά: Η κυβέρνηση ακυρώνει τον κοινωνικό χαρακτήρα των λαϊκών αγορών

Την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την αλλαγή του καθεστώτος λειτουργίας των λαϊκών αγορών, υπογράμμισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μετά από τηλεδιάσκεψη που είχε με εκπροσώπους των παραγωγών και πωλητών των λαϊκών αγορών...

Η Φώφη Γεννηματά δήλωσε συγκεκριμένα: “Η Κυβέρνηση προωθεί ένα νομοσχέδιο που ακυρώνει τον κοινωνικό χαρακτήρα των λαϊκών αγορών και την άμεση σχέση του παραγωγού με τον καταναλωτή.

Νομοσχέδιο που διέπεται από την σκοπιμότητα εξυπηρέτησης μεγάλων συμφερόντων.

Και συναντά την αντίθεση της μεγάλης πλειοψηφίας των παραγωγών και πωλητών.

Αντί του αναγκαίου εκσυγχρονισμού του θεσμού των λαϊκών αγορών, το σχέδιο της κυβέρνησης οδηγεί σε υπερεξουσίες του Υπουργού, δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος των μικρών παραγωγών, και θέτει ανέφικτους όρους που αν δεν τηρήσουν θα χάνουν την άδεια τους.

Το Κίνημα Αλλαγής εκφράζει για μια ακόμη φορά την αντίθεση του σε αυτές τις μεθοδεύσεις και θα σταθεί απέναντι στο νομοσχέδιο όταν έρθει στη Βουλή.

Θα καταθέσει παράλληλα τις δικές του προτάσεις για μια σύγχρονη λειτουργία των λαϊκών αγορών, με κύριο κριτήριο την εξυπηρέτηση του καταναλωτή, την δυνατότητα απευθείας πρόσβασης των παραγωγών, αλλά και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των σημερινών επαγγελματιών πωλητών”.