Παρασκευή, 28 Μαϊος 2021 11:39

Μητσοτάκης για “πράσινο πιστοποιητικό”: Θα συμβάλει καθοριστικά στη διευκόλυνση των ταξιδιών την τουριστική περίοδο

Μητσοτάκης για “πράσινο πιστοποιητικό”: Θα συμβάλει καθοριστικά στη διευκόλυνση των ταξιδιών την τουριστική περίοδο

Το “πράσινο πιστοποιητικό” παρουσιάστηκε σήμερα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτση Σχοινά. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι το “πράσινο πιστοποιητικό” θα τεθεί σε εφαρμογή νωρίτερα από την ημερομηνία που έχει προσδιορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, την 1η Ιούλη…

Το “πράσινο πιστοποιητικό” θα εκδίδεται έχοντας καταγράψει στοιχεία για το αν ο κάτοχός του έχει εμβολιαστεί, αν έχει ασθενήσει με κορονοϊό, αν έχει υποβληθεί σε τεστ κορονοϊού. 

“Ως Ελλάδα είμαστε έτοιμοι να ενεργοποιήσουμε το ψηφιακό πιστοποιητικό νωρίτερα από την 1η Ιουλίου και ενθαρρύνουμε και τις υπόλοιπες χώρες να κάνουν το ίδιο για να αποφύγουμε την περιπλοκότητα των διμερών συνεννοήσεων. Επιμένω πως πρόθεση μας δεν είναι να διχάσουμε, αλλά το ψηφιακό πιστοποιητικό θα συμβάλει καθοριστικά στη διευκόλυνση των ταξιδιών, ιδίως το καλοκαίρι, που είναι τουριστική περίοδος” σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το πιστοποιητικό θα λειτουργήσει ως “λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για όλους τους Ευρωπαίους” ενώ σημείωσε ότι “όταν το έγγραφο έχει εκδοθεί, θα υπάρχει πλατφόρμα εξακρίβωσης, το οποίο μας το παρείχε η ΕΕ. Επομένως θα υπάρχει QR code που θα δείχνει πως το έγγραφο είναι αυθεντικό και σωστό”.