Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2021 18:38

Τσίπρας: Εγκληματική εμμονή το κλείσιμο νοσοκομείων στη λογική των ιδιωτικοποιήσεων εν μέσω πανδημίας

“Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αποφασίζει να συνεχίσει ένα έργο καταστροφικό, στη λογική των ιδιωτικοποιήσεων και του κλεισίματος νοσοκομείων, εν μέσω πανδημίας” τόνισε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντησή του με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας. Πρόσθεσε επίσης ο Αλέξης Τσίπρας ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη την ίδια ώρα που κουνούσε το δάχτυλο στους πολίτες επέτρεπε την είσοδο στη χώρα κρουσμάτων με πολιτικές αποφάσεις, κάτι που τόνισε ότι αποτελεί εγκληματική και ανεύθυνη στάση…

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι “οι εργαζόμενοι στην Υγεία έχουν δώσει μια πολύ μεγάλη μάχη. Με λύπη όμως βλέπω ότι όχι μόνο δεν υπάρχει μια ουσιαστική αναγνώριση αυτής της προσπάθειας, αλλά παρακολουθούμε αυτές τις μέρες τις επιλογές της κυβέρνησης για συγχωνεύσεις και κλείσιμο μεγάλων νοσηλευτικών μονάδων.

Πρόκειται για μία εγκληματική εμμονή και ανεύθυνη στάση.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αποφασίζει να συνεχίσει ένα έργο καταστροφικό, στη λογική των ιδιωτικοποιήσεων και του κλεισίματος νοσοκομείων, εν μέσω πανδημίας.

Όπως εγκληματική και ανεύθυνη ήταν και η στάση της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας συνολικά, καθώς όπως αποδεικνύεται από δημοσιεύματα, την ώρα που κουνούσαν το δάχτυλο στους πολίτες, δεν έκαναν ελέγχους ή με πολιτικές αποφάσεις επέτρεπαν να περάσουν στη χώρα κρούσματα.

Στη συνάντηση με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, επανέλαβα τις ευχαριστίες μας προς τους εργαζόμενους στη δημόσια Υγεία, αλλά και τη συμπαράστασή μας στις διεκδικήσεις τους”.