Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021 16:32

Τσίπρας για την 19χρονη στην Ηλιούπολη: Ευχαριστώ στη σερβιτόρα - Είναι μέλος της Ν.Δ. ο αστυνομικός;

Τσίπρας για την 19χρονη στην Ηλιούπολη: Ευχαριστώ στη σερβιτόρα - Είναι μέλος της Ν.Δ. ο αστυνομικός;

“Θέλω να πω ένα μεγάλο δημόσιο ευχαριστώ για ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας” είπε σήμερα στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, για τη σερβιτόρα στην Ηλιούπολη που βοήθησε τη 19χρονη να καταγγείλει τη σεξουαλική κακοποίησή της, την εμπορία και εκμετάλλευσή της. “Η κοπέλα αυτή, γνωστή ως σερβιτόρα, είναι η ηρωίδα της διπλανής πόρτας”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας όμως ότι “δεν μπορώ να πω το ίδιο για την στάση της Πολιτείας”. Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να απαντήσει εάν ο υπό απόλυση αστυνομικός που κατηγορείται για ό,τι έχει υποστεί η 19χρονη (μαζί με τον πατέρα της που κατηγορείται ότι την κακοποιούσε σεξουαλικά από τα 11 χρόνια της) είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας…

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε επίσης ότι “ακόμα περιμένουμε απαντήσεις από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τη Νέα Δημοκρατία. Γιατί δεν έχουν δοθεί ακόμα τα στοιχεία και η φωτογραφία των εμπλεκομένων στη δημοσιότητα, όπως κάνουν οι Αρχές σε κάθε μα κάθε αντίστοιχη περίπτωση; Για να αναγνωριστούν και από άλλα θύματα, να ανοίξουν τα στόματα και να ξεριζωθεί αυτό το καρκίνωμα; Καταλαβαίνετε ότι το μήνυμα που στέλνετε είναι «μην μιλάτε»; Καταλαβαίνετε ότι φαίνεστε σαν να θέλετε κάποιους να καλύψετε; Όπως φαίνεται πως κάποιοι έκαναν, όταν για 12 ώρες απαγόρευαν στο θύμα να μιλήσει με τους δικηγόρους της και της συμπεριφέρονταν σαν να ήταν η ίδια ο εγκληματίας; Και την πίεζαν να πάρει δικηγόρους που θα της συστήσουν οι ίδιοι.

Σας ρωτώ λοιπόν: Γιατί από χθες δεν απαντάτε: Είναι ή δεν είναι ο συλληφθείς αστυνομικός μέλος της Νέας Δημοκρατίας κύριοι; Αν δεν είναι, πείτε το. Αν είναι αποπέμψτε τον. Ή νομίζετε ότι θα περάσει και αυτό στα ψιλά;”