Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017 15:56

Η συναυλία των Νέων της Βιέννης μια μεγάλη πρόκληση για το μέλλον…

Η συναυλία των Νέων της Βιέννης μια μεγάλη πρόκληση για το μέλλον…

Της Γωγώς Παναγοπούλου* 
Για την ώρα, επειδή όταν θέλεις να γράψεις κάτι πρέπει να μετρήσεις μέχρι το 10 και για να κάνεις κάτι μέχρι το 1000, όσο  αφορά το Δήμο Μεσσήνης, το Δήμαρχο και εμάς τους συνεργάτες του, παρά του ότι μπορούμε και μόνοι μας, θα επιμένουμε μέχρι το τέλος, γιατί αυτό είναι πολιτισμός, αυτό είναι δημοκρατία, να προγραμματίζουμε και να υλοποιούμε δράσεις, όλοι μαζί, γιατί απλά δεν περισσεύει κανείς…

PANAGOPOULOU-GOGO-JUN-17.jpgΣε κάποια στιγμή, βέβαια, θα κάνουμε με υψηλό συναίσθημα αυτοκριτικής και κριτικής αυτοδιοικητικό πολιτιστικό ταμείο. Οι δράσεις μας αυτές, με όλους, εκτιμούμε, ότι δεν είναι από την αδυναμία μας αλλά από τις αρχές μας και το υψηλό συναίσθημα ευθύνης που έχουμε. Δεν αναγορεύουμε και δεν αποδεχόμαστε κανέναν να αυτοπροσδιορίζεται ως ο ¨εισαγγελέας¨  του πολιτισμού. Ο καλύτερος κριτής, μέτοχος και συμμέτοχος είναι ο πολίτης της κοινωνίας των πολιτών της Μεσσήνης, οι επισκέπτες γιατί η διαδικασία για τα δρώμενα του πολιτισμού είναι διάφανη και ξεκάθαρη.

Αυτά για την ώρα. Τα καλύτερα για τον πολιτισμό θα έρθουν, ίσως έρθουν λίγο χειρότερα για όσους στο όνομα του και σε όλους εμάς τους αιρετούς προτάσσουν το Α στερητικό.

Τέλος, προτείνουμε, προκαλούμε και προσκαλούμε όλους να αφήσουν και να αφήσουμε τα μικρά λόγια και να συνταχθούμε όλοι μαζί για δράσεις πολιτισμού αφού το πολιτιστικό καλοκαίρι του Δήμου Μεσσήνης 2018 είναι πολύ κοντά όπως και τα επόμενα. Σε αυτήν την προσπάθειά μας δεν περισσεύει κανείς .

Το αυτοδιοικητικό πολιτιστικό διακύβευμα για το Δήμαρχο κ. Γιώργο Τσώνη, για εμάς αλλά κύρια τους συμπολίτες μας είναι την ατραπό, το μικρό μονοπάτι που οδηγεί προς την Αρχαία Μεσσήνη και τους άλλους χώρους πολιτισμού, να τα καταστήσουμε πολιτιστική λεωφόρο για εκδηλώσεις κύρους αλλά και προσέλευσης όλων σε ένα σημείο, ευρωπαϊκής πολιτιστικής συνάντησης. Αφού είναι γνωστό, ότι  ο αρχαιολογικός χώρος της Μεσσήνης μπορεί να ανήκει χωρικά στο δήμο μας, αλλά σαν σημείο ανήκει στην παγκόσμια κοινωνία των πολιτών που μετέρχεται βιωματικά το αρχαίο ιδεώδες, τις αρχές, τις αξίες του πολιτισμού, της τέχνης, της δημοκρατίας.

*Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Μεσσήνης