Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 02:00

Η επιδίωξη ακόμα και των μεγαλύτερων στόχων πρέπει να είναι ήρεμη και γαλήνια - Κικέρων

Η επιδίωξη ακόμα και των μεγαλύτερων στόχων πρέπει να είναι ήρεμη και γαλήνια - Κικέρων

Του Ανδρέα Ζαγάκου
Στην τελική ευθεία πια πριν τις εκλογές του Επιμελητηρίου και το ενδιαφέρον στα ύψη.
Επικεφαλής και υποψήφιοι δίνουν τον αγώνα τους για να ενημερώσουν για τις θέσεις τους, αλλά κυρίως για τον τρόπο εκείνο που θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που ταλανίζουν τον επιχειρηματικό κόσμο του νομού…

Η ουσιαστική αντιπαράθεση αυτής της εκλογικής αναμέτρησης έχει να κάνει ακριβώς με αυτόν τον τρόπο.

Είναι δεδομένο ότι τα προβλήματα των μελών του Επιμελητηρίου είναι τα ίδια απ' όποια πλευρά κι αν τα δει κανείς. Η υπερφορολόγηση, οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, ο ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός, το ρευστό έως ανύπαρκτο επενδυτικό τοπίο, η γραφειοκρατία ως υλικό της διαφθοράς, η λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, η εξαγωγική διπλωματία κ.ά αποτελούν την τροχοπέδη της επιχειρηματικότητας, ακριβώς τη στιγμή που η ελεύθερη οικονομία, μέσω των ιδιωτικών επιχειρήσεων, προσπαθεί να σώσει την χώρα από το χρεοκοπημένο κρατικοδίαιτο οικονομικό μοντέλο.

Με δεδομένα λοιπόν τα κοινά προβλήματα, η συζήτηση αποκτά ενδιαφέρον για το ποιοι θα είχαν τις καλύτερες πρακτικές προκειμένου να επηρεάσουν για την λύση των προβλημάτων μέσα από μια ισχυρή διοίκηση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Εμείς στον συνδυασμό "ΜΕΣΣΗΝΙΑ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ" θεωρούμε ότι την επόμενη ημέρα θα πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε την μάχη του αυτονόητου με επιστημονική γνώση, επαγγελματική συνέπεια, καινοτόμες ιδέες, εξωστρεφείς συμπεριφορές, συμμετοχικές διαδικασίες, ομαδικό πνεύμα και πάνω απ’ όλα με ήθος, με διαφάνεια και σεβασμό στον θεσμό του Επιμελητηρίου.

Προσωπικά πιστεύω απόλυτα, ότι η υποψηφιότητα του Βαγγέλη Ξυγκώρου έχει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Κυρίαρχα όμως πιστεύω ότι το ήθος και η ηρεμία που επέδειξε σε όλη την προεκλογική περίοδο είναι εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεται το Επιμελητήριο της επόμενης μέρας.

Με αυτές τις σκέψεις καλώ όλους τους συναδέλφους να επιβραβεύσουν αυτή την προσπάθεια με την καθοριστική συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία. Η παρουσία όλων στις κάλπες, μέχρι να αντιληφθούμε την αναγκαιότητα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, είναι επιβεβλημένη. Μόνο με τη συμμετοχή εκφράζεται η διεκδικητική δύναμη των επαγγελματιών μέσω του φορέα τους, που είναι το Επιμελητήριο.

Η αδιαφορία γι’ αυτές τις διαδικασίες είναι ο εχθρός του μέλλοντος μας.

Δεν υπάρχει περιθώριο απουσίας, γιατί όπως έγραψε κι ο Emil Zola "Η συγγνώμη έρχεται μετά την αδιαφορία".