Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 18:06

Η “καταδίκη” Γεωργίου

Η “καταδίκη” Γεωργίου

Του Σταύρου Στραβόλαιμου - ΚΙΔΗΣΟ  
Ο Ανδρέας Γεωργίου καταδικάστηκε ΤΕΛΙΚΑ  σε δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή για ένα καθαρά διαδικαστικό θέμα, επειδή «δεν ενημέρωσε πρώτα τα μέλη του ΔΣ»,  πριν ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009.
Λάθος, ο Γεωργίου  δεν καταδικάστηκε για αυτόν τον λόγο...

Καταδικάστηκε γιατί αποκάλυψε την αλήθεια, το σκάνδαλο Καραμανλή, την απάτη με τα ψεύτικα στοιχεία, τις σπατάλες και την ασυδοσία της τότε κυβέρνησης της ΝΔ.

Ο στόχος;

Η συγκάλυψη των ευθυνών και υπευθύνων της κρίσης που περνά σήμερα η Ελλάδα.

Το αποτέλεσμα;

Να χτίζουμε το αύριο της χώρας πάνω στην κινούμενη άμμο του ψέματος, αντί στα γερά θεμέλια της αλήθειας.

Μήπως θα τολμήσει κανείς ξανά να πει την αλήθεια στην Ελλάδα;

Θυμίζουμε ότι τα αποτελέσματα της Στατιστικής Υπηρεσίας επί ημερών του έγιναν απολύτως δεκτά από την Eurostat, την ΕΕ και από κάθε ελληνική μνημονιακή η «αντιμνημονιακή» Κυβέρνηση που ψήφισε προϋπολογισμούς του κράτους, βασισμένα ακριβώς στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον Γεωργίου.

Μιλάμε για τις κυβερνήσεις Παπαδήμου,  Σαμαρά-Βενιζέλου, Τσίπρα-Καμένου που ψήφισαν στη Βουλή των Ελλήνων πρόθυμα και χωρίς κανέναν αστερίσκο ή υποσημείωση το ύψος του ελλείμματος στο 15.6%. Αυτούς τους προϋπολογισμούς τους έχει ψηφίσει και ο ίδιος ο κ. Καραμανλής.  

Επί της ουσίας πάντως για την οποία σύρεται ο Γεωργίου στα δικαστήρια τα τελευταία χρόνια:

-Θυμίζουμε ότι ανέλαβε την νεοσυσταθείσα ΕΛΣΤΑΤ ως ανεξάρτητη αρχή της χώρας στις 2/10/2010,  ένα χρόνο μετά τις εκλογές του 2009 και τρεις μήνες αφότου η χώρα είχε ήδη μπει στο μνημόνιο, τον   Μάιο του 2010, όταν δηλαδή το ύψος του δημοσιονομικού ελλείμματος δεν είχε ακόμα ολοκληρωθεί. Αυτό σημαίνει ότι η παρουσία του στην ΕΛΣΤΑΤ και οι ενέργειες του ώστε να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στη χώρα καθόλου δεν επηρέασαν τις τότε ραγδαίες  εξελίξεις που οδήγησαν στις τιτάνιες προσπάθειες του Γ. Παπανδρέου να κρατηθεί η χώρα όρθια.

-Θυμίζουμε, τέλος, ότι τον Απρίλιο του 2009, με κυβέρνηση ακόμα  Καραμανλή, η Κομισιόν είχε συμπεριλάβει στις εαρινές της προβλέψεις εκτίμηση για έλλειμμα της τάξης του 5.1% του ΑΕΠ, ενώ στις 2 Ιούλιου προειδοποιούσε με έγγραφο της προς το  EUROGROUP (ECFIN//D/(2009)/ARES/154115) ότι το έλλειμμα κινείται προς τα επίπεδα του 10% του ΑΕΠ. Δυο μόλις μέρες πριν τις εκλογές στις 4 Οκτώβριου 2009, η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ στέλνει στοιχεία στην Κομισιόν με τα οποία προβλέπει ότι το έλλειμμα θα διαμορφωθεί στο  6% του ΑΕΠ, για να έρθει πέντε μέρες μετά τις εκλογές ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος και να δηλώσει δημόσια ότι το έλλειμμα θα διαμορφωθεί στο 12% του ΑΕΠ. Τελικά τον Απρίλιο του 2010 η Γιούροστατ ανακοινώνει πως το έλλειμμα του 2009 ανέρχεται στο 13.6% του ΑΕΠ για να οριστικοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2010 στο  15.6%, ήτοι 36 δις συνολικό έλλειμμα, με πρωτογενές 24.5 δις.

 

Ο  Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΚΙΔΗΣΟ

Σταύρος Στραβόλαιμος