Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2012 17:55

Εκ βαθέων

Εκ βαθέων

Του Θανάση Παντέ
Κατακαλόκαιρο και ο τέως πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Αδαμόπουλος, ύστερα από την έκπτωσή του με ψήφους 19 υπέρ και 2 κατά, έδωσε συνέντευξη Τύπου εκτοξεύοντας μύδρους κατά Καραμπάτου, θεωρώντας τον ως τον βασικό υπαίτιο της έκπτωσής του.

Δικαιολογημένη ενδεχομένως η αντίδραση του έκπτωτου προέδρου, για τα δεδομένα του ίδιου βέβαια, αλλά δεν νομίζω να θεωρεί στα σοβαρά ότι η επιχειρηματική κοινότητα ασχολείται με την έκπτωσή του όταν εδώ αρκετούς μήνες το Επιμελητήριο είναι ακέφαλο και λειτουργεί με τον αυτόματο πιλότο και χωρίς βέβαια να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τον ρόλο του ως θεσμικός σύμβουλος της Πολιτείας για ζητήματα επιχειρηματικότητας.
Μη γελιόμαστε όμως φίλτατοι, γιατί η έννοια της είναι υπέρ του δέοντος παρεξηγημένη που και οι ίδιοι οι μετέχοντες στο επιχειρείν την χλευάζουν όσο δεν πάει άλλο.
Τον τελευταίο καιρό μάλιστα είχαν πολλές ευκαιρίες να το κάνουν μιας και ο ήδη έκπτωτος πρόεδρος τα κατάφερε να λάμψει δια της απραξίας του.
Ας σοβαρευτούμε όμως και ας σοβαρευτούν και οι εμπλεκόμενοι στην επιμελητηριακή κοκορομαχία.
Τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου είναι πολύ σοβαρά για να ασχολείται κανείς με τα καμώματα του Δ.Σ., δε νομίζετε φίλτατοι;
Αναμενόμενο ήταν πάντως, ότι ο Καραμπάτος θα απαντούσε στα όσα είπε ο Αδαμόπουλος για την έκπτωσή του και υποθέτουμε ότι θα υπάρξει συνέχεια πιθανότατα και στις αίθουσες των δικαστηρίων.
Γιατί μη ξεχνάμε ότι ο Αδαμόπουλος μίλησε για συμφέροντα που τον πολέμησαν και τα ταύτισε με τον Καραμπάτο.
Τι περίμενε δηλαδή, να μην αντιδράσει ο πρώην ο πρόεδρος έναντι του ήδη έκπτωτου διαδόχου του;
Εν ολίγοις ο Αδαμόπουλος επιβάλλεται να επιχειρηματολογήσει για τα όσα καταλόγισε στον Καραμπάτο, αν θέλει να δικαιώσει έστω και στο ελάχιστο την αξιοπιστία του.
Όσο για τα περί πολιτικών σκοπιμοτήτων, αν υπάρχουν πολιτικοί παράγοντες που ασχολούνται με τα επιμελητηριακά παρατράγουδα, τότε είναι να τους «κλαιν’ οι ρέγγες».
Θα τα ξαναπούμε…