Τρίτη, 07 Αυγούστου 2012 04:19

Αρκετά δουλέψατε με τα μαύρα μπιστόλια!

Αρκετά δουλέψατε με τα μαύρα μπιστόλια!

Του Θόδωρου Γαλανόπουλου
Ώστε έτσι λοιπόν; Έπρεπε να διαλυθεί κυριολεκτικά ένα δεκαπεντάχρονο κοριτσάκι, για να ξυπνήσει μια χώρα και να καταλάβουν αυτοί που μας κυβερνάνε, ότι εκτός από το χρήμα που εξαφανίστηκε, χρειάζονται και άλλα για να λέγεται χώρα! Μεταξύ αυτών είναι και η αίσθηση της σιγουριάς και της ασφάλειας, και της απόλαυσης της ηρεμίας και της γαλήνης, να μην υπάρχει ο φόβος ότι από κάπου θα πεταχτεί κάποιος μελαψός πεινασμένος για φαγητό η για... άσπρο κρέας!

Αλλά τι πρέπει να κάνουμε σε αυτή τη χώρα; Ότι μπορέσαμε δώσαμε, πρέπει να θυσιάσουμε και τα παιδιά μας στο βωμό της απαξίωσης της χώρας από κάθε πλευρά; Όμως το φταίξιμο ανήκει σε όλους! Πρώτα στο κράτος που αποδέχεται όλη την Ασία εδώ μέσα με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά δεύτερον στο κέρδος του κάθε επιχειρηματία! Βλέπετε οι άλλοι μετανάστες, Αλβανοί, Βούλγαροι κλπ, οι πιο πολλοί ενσωματώθηκαν και έχουν ένα κάποιο μεροκάματο, μπορεί και καλλίτερο από του Έλληνα. Άρα χρειαζόμαστε κάποιον πολύ πιο φτηνό, να εργάζεται από 16 ώρες και πάνω και να μη ζητάει τίποτε, πέρα από ένα κομμάτι ψωμί! Μια χαρά είναι λοιπόν ο Πακιστανός και για κηπουρός στο ξενοδοχείο! Έχει χαρτιά, έχει φυματίωση, έχει άλλη μεταδοτική ασθένεια, κοιτάει γυναίκα και του γυρίζει το μάτι ανάποδα, δεν ενδιαφέρει καθόλου τον επιχειρηματία! Να μην κόβει απόδειξη τον ενδιαφέρει και να κόβει τα εργατικά έξοδα! Μια χαρά είναι ο Πακιστανός, μας γλυτώνει και από τα αδέσποτα σκυλιά που τα κάνει παϊδάκια στη σχάρα… Ούτε ασφάλιση, ούτε ΙΚΑ, ούτε εργατικά δικαιώματα. Ένα φαγητό και ένα δωμάτιο στο υπόγειο δέκα άτομα μαζί! Όμως τα πράγματα έχουν και πιο πολλά πλοκάμια, για όσους γνωρίζουν! Οι άνθρωποι αυτοί δεν έρχονται έτσι μόνοι τους! Είναι οργανωμένοι! Έρχεται πρώτα ο εργολάβος νταβατζής, καλοντυμένος κουστουμαρισμένος με 2-3 κινητά τηλέφωνα και κάνει τις διαπραγματεύσεις με τον επιχειρηματία, και ακολουθεί ότι συνεργείο θέλεις! Μπετατζήδες, μαρμαράδες, μπογιατζήδες, κηπουροί, τα πάντα και στη φτήνια! Πως νομίζετε ότι γίνανε όλα αυτά τα μεγάλα έργα στη Ελλάδα; Με κυριολεκτικά μαύρη εργασία, από μαύρους εργάτες! Κάνει όμως το κράτος τα στραβά μάτια, για να μην στενοχωρήσει τον επιχειρηματία που πήρε το έργο και είναι κολλητός του υπουργού, που έχει πάρει και αυτός το κάτι τις του… ! Γεμίσανε τα εργοστάσια και οι βιοτεχνίες με κάθε λογής Ασιάτη φτηνό! Φταίει μετά ο τεμπέλης ο Έλληνας που δεν βρίσκει δουλειά; Αγαπητέ μου επιχειρηματία, δεν μπορεί να τα έχεις όλα δικά σου! Και φτηνό εργατικό δυναμικό από την Ασία, και το κέρδος σου δεδομένο, και το προϊόν σου καλοπουλημένο, και να κόβεις τις βόλτες σου ήσυχος στην παραλία και η γυναίκα σου να είναι σίγουρη, ότι όταν θα βγει από το μπάνιο δεν θα της την πέσει για φίκι-φίκι ο κάθε Αλί…εξανδρος! Επειδή όμως όλα τα θαύματα στην Ελλάδα κρατάνε λίγες μέρες, δεν νομίζω ότι θα χαθούν οι Πακιστανοί τροχονόμοι των φαναριών! Εκτός κι αν σβήσουν τελείως και τα φανάρια και την Ελλάδα από το χάρτη! 
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.