Τρίτη, 07 Αυγούστου 2012 19:50

Ο Τεμαχισμός της ΑΤΕ και η διανομή της συρρικνώνει την Ελληνική Γεωργία

Ο Τεμαχισμός της ΑΤΕ και η διανομή της συρρικνώνει την Ελληνική Γεωργία

Του Μιχάλη Αντωνόπουλου
Μετά τις πρόσφατες εκλογές από τις οποίες προέκυψε η τελευταία τριτοκομματική κυβέρνηση δοκιμάζονται οι αντοχές του πολιτικού μας συστήματος αλλά και η υπομονή των Ελλήνων πολιτών. Οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της παράδοξης πώλησης της ΑΤΕ έχουν φέρει δεκάδες πολίτες που ασχολούνται με τη γεωργία αλλά και την αγροτική οικονομία, όπως συνεταιρισμοί, τυποποιητικές μονάδες και ιδιώτες σε απόγνωση.

Δεν φθάνει που η πώληση έγινε εν κρυπτώ και βεβιασμένα κάτω από τους εκβιαστικούς όρους του μνημονίου, είχαμε και την ολοκληρωτική παράλυση του συστήματος μετάβασης από το ένα σχήμα στο άλλο. Δηλαδή έχουν σταματήσει όλες οι βασικές και πιο απλές τραπεζικές εργασίες. Πώς δηλαδή κάποιος αυτή τη δύσκολή περίοδο από κάθε άποψη θα μπορεί να εξυπηρετήσει τις οποιεσδήποτε βιοποριστικές του ανάγκες, αφού ούτε το τηλέφωνο δεν σηκώνουν στην ΑΤΕ;
Λυπούμαστε πραγματικά γιατί η τελευταία αμιγώς Ελληνική τράπεζα που είχε αντέξει όσο καμιά άλλη στην κρίση, ήρθε η στιγμή να εξαφανισθεί σε μία νύχτα χωρίς να έχουν δοθεί μέχρι σήμερα πειστικές εξηγήσεις από την κυβέρνηση.  Όλα αυτά που διαρρέονται στον Τύπο από κυβερνητικούς παράγοντες, ότι δηλαδή εξετάσθηκαν όλα τα πιθανά σενάρια για το μέλλον και τη βιωσιμότητα της τράπεζας και κατέληξαν στο προσφορότερο, δηλαδή στον τεμαχισμό της, σε καλή και σε κακή, δεν έχουν πείσει κανένα. Το φιλέτο το έδωσαν σε κάποιους έναντι πινακίου φακής και χωρίς αντιπροσφορές και το άλλο που φέρει τις αμαρτίες όλων αυτών που τη λεηλάτησαν, το έβαλαν στα αζήτητα και σε μια χρονοβόρα εκκαθάριση. Τι θα γίνει με τις θυγατρικές, τους εργαζόμενους και τους χιλιάδες Έλληνες που ό,τι είχαν και δεν είχαν, το έβαζαν για να ενισχύσουν τη δική τους τράπεζα που ήταν χρόνια δίπλα τους, με τα καλά αλλά και με τις αδυναμίες της;
Δυστυχώς θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι χωρίς υγιές τραπεζικό σύστημα, που το κράτος θα το ελέγχει και θα το εποπτεύει σωστά, καμιά εθνική οικονομία δεν μπορεί να είναι βιώσιμη. Συνέχεια θα πληρώνουμε αυτά που έφαγαν μέσω χαριστικών δανείων και άλλων μέσων διαπλοκής αυτοί που έφτιαξαν το σαθρό τραπεζικό κατεστημένο.
Χωρίς αγροτική πολιτική και χωρίς ελληνικό χρηματοπιστωτικό οργανισμό οι Έλληνες αγρότες θα είναι στο έλεος των πιστωτών του ΔΝΤ.