Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012 10:35

«ΟΧΙ» στους σύγχρονους δυνάστες, «ΝΑΙ» στους ταξικούς αγώνες

«ΟΧΙ» στους σύγχρονους δυνάστες, «ΝΑΙ» στους ταξικούς αγώνες

Του Δημήτρη Οικονομάκου, 
γραμματέα Ν.Ε. ΚΚΕ Μεσσηνίας

Την 28η Οκτωβρίου το ΚΚΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στην πλατεία Όθωνος, στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας. Εκεί μίλησε ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Οικονομάκος. Η ομιλία του είναι η εξής: «Είμαστε εδώ σήμερα για να τιμήσουμε το ΟΧΙ του λαού μας στους Ιταλούς και αργότερα στους Γερμανούς κατακτητές. Το ΟΧΙ μπορεί να το είπε ο φασίστας δικτάτορας Μεταξάς, αλλά το είπε γιατί ήταν πλέον με τη μεριά των Άγγλων και άφησε τους παλιούς του φίλους, τους Γερμανούς.

Τιμάμε το ΟΧΙ του ελληνικού λαού, του αλβανικού, του γιουγκοσλάβικου με το μεγάλο παρτιζάνικο αντάρτικο, όλων των λαών που στον ένα ή στον άλλο βαθμό αντιστάθηκαν στους Γερμανούς και στους συνεργάτες τους, αλλά τιμάμε και τον ηρωικό σοβιετικό λαό και τον κόκκινο στρατό, μεγάλο νικητή ενάντια στις χιτλερικές ορδές.
Το ΚΚΕ είναι εδώ, 72 χρόνια μετά, και τιμά τους αγώνες του ελληνικού λαού, γιατί το δικαιούται και έχει κάθε δικαίωμα. Για την αντίσταση-κατοχή δεν μπορεί να μιλήσουν ούτε και να εμφανιστούν όλοι.

Δεν μπορεί να μιλήσει η αστική τάξη της Ελλάδας, η σοσιαλδημοκρατία, γιατί έχουν αμαρτωλό παρελθόν: Τι να μας πουν;

  • Να μας πουν για την ενίσχυση του Χίτλερ από το μεγάλο κεφάλαιο (από την Κρουπ-Φορντ-Τίσεν) που μας έφτασε στο Β' παγκόσμιο πόλεμο
  • Να μας πουν ότι «έκαναν τις κότες» σε όλη την Ευρώπη και το μόνο που ήθελαν ήταν να ηττηθεί η Σοβιετική Ένωση
  • Να μας πουν ότι έφυγαν σαν λαγοί από την Ελλάδα όταν μπήκαν οι Γερμανοί
  • Να μας πουν για την Ελλάδα ότι, όταν ο κόσμος δεν είχε να φάει, αυτοί ήταν μαυραγορίτες και είχαν πάρε δώσε με τους Γερμανούς
  • Να μας πουν ότι, όταν ο λαός ήταν στα βουνά, αυτοί είχαν φύγει για να πίνουν τσάι στο Κάιρο μαζί με τους φίλους τους Άγγλους.

KAI βέβαια δεν μπορούν να μιλούν για την 28η Οκτωβρίου οι Χρυσαυγίτες. Θα πρέπει να κρυφτούν σε λαγούμι καλύτερα για να μιλήσουν. Τι να μας πουν;

  • Να μας πουν για το Μεταξά που παρέδωσε τους κομμουνιστές και άλλους πατριώτες φυλακισμένους στους Γερμανούς
  • Να μας πουν πως άφησε το στρατό τελείως απροετοίμαστο και δεν περίμενε τον ηρωικό αγώνα των στρατιωτών-αξιωματικών ενάντια στον Άξονα
  • Να μας πουν για τους γερμανοτσολιάδες συνεργάτες των Γερμανών που τώρα φωνάζουν ζήτω, που παρέδωσαν ψυχή και σώμα στους κατακτητές
  • Να μας πουν για τους Χίτες που "έδιναν" το λαό φορώντας κουκούλες, για τον Τσολάκογλου και τους άλλους συνεργάτες τους
  • Να μας πουν για τους ύμνους στο μεγάλο ηγέτη Χίτλερ, όπως γράφει ο αρχηγός τους Μιχαλολιάκος «τι εμπόδιο να σταθεί στο δρόμο μας αφού βλέπουμε ΕΚΕΙΝΟΝ να μας οδηγεί, με τη σκέψη και την ψυχή μας δοσμένη στη μνήμη του Μεγάλου μας Αρχηγού, υψώνουμε το δεξί χέρι ψηλά και κραυγάζουμε γεμάτοι πάθος, πίστη στο μέλλον και στα οράματα μας ΧΑΙ ΧΙΤΛΕΡ»……….
  • Να μας πουν για τη σβάστικα που χρησιμοποιούν και το ναζιστικό χαιρετισμό
  • Να μας πουν ότι ήταν δίπλα από τους κατακτητές σαν καλοί ρουφιάνοι
  • Να μας πουν για τον όρκο του Ταγματασφαλίτη «ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανώτατου αρχηγού του Γερμανικού Στρατού Αδόλφου Χίτλερ»
  • Να μας πουν για το ΆΟΥΣΒΙΤΣ, το Ματχάουζεν, το Νταχάου και τα άλλα κρεματόρια που θαυμάζουν.

Για αυτά και άλλα πολλά πρέπει να απολογηθούν. Ηττήθηκαν τότε στη Μεσσηνία μόλις έφυγαν οι φίλοι τους οι Γερμανοί, για να το θυμίσουμε και αυτό, θα ηττηθούν και τώρα, εδώ και αλλού. Όσο και αν τους προωθεί με διάφορους τρόπους το σύστημα, αργά ή γρήγορα θα φανερωθεί το βαθιά αντιλαϊκό - φασιστικό προσωπείο τους όπως τότε.

Το ΚΚΕ μπορεί να τιμά, να μιλά και να φέρνει ως παράδειγμα το Όχι και την Αντίσταση:

- Γιατί το ΚΚΕ από τη πρώτη στιγμή κήρυξε τον αγώνα στον κατακτητή

- Γιατί έδωσαν τη ζωή τους τα καλύτερα παιδιά μας

- Γιατί έφτιαξε το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ

- Γιατί έχει πίσω του το Σουκατζίδη, τους 200 της Καισαριανής

- Γιατί έχει πίσω του το Κούρνοβο, το Γοργοπόταμο, το Μονοδέντρι, την Κοκκινιά και εκατοντάδες τόπους θυσιών και αγώνα

- Γιατί έχει πίσω του το Ζαχαριάδη και το Βελουχιώτη, το Μπελογιάννη, το Σαράφη, τη Μπενέκου, την Ήλεκτρα Αποστόλου και έναν κατάλογο που όμοιό του δύσκολα βρίσκεις σε όλη την Ευρώπη (εκτός Σοβιετικής Ένωσης)

- Γιατί μπορεί να τραγουδά Θεοδωράκη, Ρίτσο, Λουντέμη, Ελύτη, Παλαμά, Σικελιανό, Μπρεχτ, Καμπανέλλη και τόσους άλλους σπουδαίους καλλιτέχνες

- Γιατί έχει πίσω του τη Σαϊδόνα, τη μάχη της Χώρας, της Αρτεμισίας, τους εκτελεσμένους στο παλιό στρατόπεδο, τις εκτελέσεις στη Φραγκόλιμνα, την Παλιόχουνι, την απελευθέρωση της Καλαμάτας και όποια πέτρα και αν σηκώσεις στη Μεσσηνία

- Γιατί έχει τον Ξυδέα, τον Καμαρινό, το Μπασακίδη, τον Κανελλόπουλο, το αηδόνι της Μεσσηνίας το Δημόπουλο και τόσους και τόσους άλλους Μεσσήνιους.

Ο κατάλογός μας δεν έχει τελειωμό. Ψηλώνουμε πολλές πήχες για την ιστορία μας, είμαστε υπερήφανοι και μας γεμίζει αυτοπεποίθηση και μαρξιστική αισιοδοξία.

Το ΌΧΙ τώρα το λέμε στους σύγχρονους δυνάστες. Όχι στο κεφάλαιο, στην Ε.Ε., στην Τρόικα, στις κυβερνήσεις που μας έφτασαν ως εδώ, όχι στο ρατσισμό και στη ξενοφοβία, στο φασισμό, στην εργοδοτική τρομοκρατία αλλά και αριστοκρατία, στο ΝΑΤΟ που μακελεύει λαούς και σε όλους τους δυνάστες.

Λέμε ΝΑΙ σε ένα νέο ΕΑΜ που θα φτάνει μέχρι την εξουσία, λέμε ΝΑΙ στον αγώνα με ταξικό περιεχόμενο, λέμε ΝΑΙ στην ενότητα της εργατικής τάξης με τα λαϊκά στρώματα, Ναι στον αγώνα μέχρις έσχατων.

Έτσι και τότε, στην αρχή ήταν δύσκολα, υπήρχε φόβος και δυστοκία, αλλά κατάφερε ο ΕΛΑΣ το '44 να έχει το 90% της Ελλάδας. Ο λαός θα ακολουθήσει, αυτός ο λαός του σήμερα, έτσι και τότε οι νεολαίοι της ΕΟΝ μπήκαν και έγιναν μαχητές της ΕΠΟΝ και του ΕΛΑΣ μόλις κατάλαβαν τη βρωμιά τους.

Διδασκόμαστε πίστη, αυτοπεποίθηση, αγώνα και αισιοδοξία και συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη, γιατί

"ΑΝΤΑΡΤΗΣ ΚΛΕΦΤΗΣ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΛΑΟΣ"