Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2020 10:27

Οι Ες - Ες

Οι Ες -  Ες

Χρονογράφημα Του Παναγιώτη Αντωνόπουλου 
               Μόλις  μπήκε ο Πλάτων στην ταβέρνα << Αρκαδιά >> οι ουκ ολίγοι κολλητοί του άρχισαν την καζούρα. Το ‘ριξαν στην πολιτική για να του κάνουν πλάκα. << Όλοι οι ίδιοι >> έλεγε ο ένας. << Οι πολιτικοί μόνο την τσέπη τους κοιτάνε >> ο άλλος. << Μόνο ένας Μεταξάς ή Παπαδόπουλος  θα μας σώσει. Αλλά που ΄ν ‘ τος είπε κι ένας λοιμογόνος γνωστός φασίστας κι έσκασε τα γέλια.

                     Ο Πλάτων τα πήρε στο κρανίο, οι τρίχες στην κεφαλή του ανορθώθηκαν κι έγινε μπαρούτη.  Κατέβασε μια κούπα κοκκινέλι να πάρουν μπροστά οι νευρώνες του και του ‘πε: << Ξέρεις τι έκαναν αυτοί οι ομοϊδεάτες σου, παιδιά του Χίτλερ;  Άκου  για να μάθεις και ν’ ακούσουν και οι άλλοι. Έφτιαξαν τα Ες- Ες και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Όσοι μπήκαν μέσα πέρασαν του Χριστού τα Πάθη. Κοιμήθηκαν με νεκρούς, έμειναν μέρες στην απομόνωση,  γύριζαν μ’ ένα καρότσι και μάζευαν τους πεθαμένους, κρατούσαν κατάλογο των κρεμασμένων, των καμένων στους φούρνους και έφτιαναν λίστες μ’ εκείνους που θα πέθαιναν στους θαλάμους των αερίων. Ακόμη με το πιστόλι στο σβέρκο από τους Ες – Ες  έκαναν ένα σωρό ατιμίες και εγκλήματα στους συνανθρώπους τους που οι ενοχές τους τρέλαιναν και ήθελαν να κόψουν τις φλέβες τους.

                      Οι Ες – Ες έκαναν μαθήματα δολοφονίας στους κρατουμένους. Σ ‘ ένα τέτοιο στρατόπεδο έφεραν δυο γυναίκες μπροστά τους, μία Ρωσίδα και μία Γαλλίδα. Ο Ες – Ες ρώτησε τη Γαλλίδα. << Ξέρεις να κολυμπάς;  >>  << Ναι >> είπε αυτή. << Εσύ; >> ρωτάει τη Ρωσίδα. << Όχι >> απάντησε εκείνη. << Τότε θα σε μάθει αυτή >> και τους έδεσε τα χέρια.   Ύστερα τις έριξε στο ποτάμι. << Η μια θα σώσει την άλλη ή θα  πνιγείτε και οι δυο >> τους φώναξε.

                   Ώσπου  να πνιγούνε παλεύανε με το νερό  μισή ώρα. Άμα  βούλιαξαν ο Ες- Ες είπε στον υπεύθυνο βοηθό του να κάνει μια αναφορά που να λέει πως οι δυο γυναίκες πήγαιναν να το σκάσουν κολυμπώντας.

                  Άδειασε μια κούπα κρασί, είπε στο ναζί που τον άκουγε με το στόμα ανοιχτό αλλά ξίνιζε το μούτρο του: << Είσαι ένα άγριο μαντρόσκυλο στην υπηρεσία του φασισμού. Ο λόγος σου ψευδής, η κριτική σκέψη σου μηδέν. Πιες κάνα ποτήρι να συνέλθεις. Είναι γιατρικό για όσους δεν έχουν κουκούτσι μυαλό! Πιες!>>

ellinikoxronogr;afima.blogspot.gr