Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021 17:38

Το κρυφτούλι*

Του Δημήτρη Ν. Μπουσούνη 
Μ’ όσα τραγελαφικά συμβαίνουν ένα χρόνο, σχεδόν, τώρα στον τόπο μας, εύλογη είναι η απορία κάποιων συμπολιτών μας: 

Διερωτάται, λοιπόν, πολύς κόσμος αν αυτοί που μας κυβερνάνε, έχουν διατελέσει μπακάληδες, μανάβηδες ή τέλος πάντων αν έχουν διευθύνει ποτέ τους έστω κι ένα περίπτερο.

Αν είχαν αυτήν την εμπειρία, που είναι πολύτιμη για ν’ αποφασίζει κάποιος για την τύχη του λιανεμπορίου, τότε θ’ ακολουθούσαν άλλη πολιτική απ’ αυτήν που έχουν ασκήσει έως τώρα.

Στο ελεύθερο εμπόριο δεν μπορούν να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για τις επιχειρήσεις. 

Να καταδικάζονται, δηλαδή, κάποιες κατηγορίες επαγγελματιών και να οδηγούνται στα τάρταρα ενώ άλλες να τις στέλνουμε στα ύψη.   

Γιατί, πώς είναι δυνατόν να λειτουργούν τα Σούπερ Μάρκετ με ασφάλεια και να μπαινοβγαίνουν εκεί μέσα εκατοντάδες άτομα ημερησίως, ενώ δεν μπορεί να λειτουργήσει το οποιοδήποτε μικρομάγαζο με δύο ή τρεις πελάτες;

Εκτός κι αν ο απώτερος σκοπός των κυβερνώντων είναι να εξαφανιστούν οι μικρομεσαίοι και να μείνουν τα μεγάλα τραστ, για να σερβίρουν στον κόσμο τα προϊόντα της αρεσκείας τους.

Αυτή είναι η εισήγηση των λοιμωξιολόγων κι αυτήν οφείλουμε ν’ ακολουθήσουμε, σου λένε οι κύριοι της κυβέρνησης.  

Εντάξει, αλλά ο Ελληνικός λαός στις τελευταίες εκλογές δε ψήφισε την οποιαδήποτε κατηγορία ειδικών, για να διευθύνει τις τύχες της χώρας μας, αλλά πολιτικά πρόσωπα.  

Πού είναι, λοιπόν, όλοι αυτοί οι κύριοι και γιατί παίζουν «κρυφτούλι» ένα χρόνο τώρα με τους λεγόμενους ειδικούς;

Για παράδειγμα, ο ρόλος του ιατρικού κόσμου της χώρας, ως ειδικών, είναι να συμβάλλουν στη θεραπεία των πασχόντων κι όχι να εκτελούν και χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου.

Γιατί, σ’ αυτήν την περίπτωση, άθελά τους κάποιοι γιατροί, με πρόσχημα την ενημέρωση, μπορεί να γίνουν «φερέφωνα» του εκάστοτε κυβερνητικού σχήματος. 

Εκτός κι αν έχουν αλλάξει οι ρόλοι σήμερα και τις αποφάσεις για κάθε τι, που αφορά τους πολίτες, τις παίρνουν οι ειδικοί κι όχι οι πολιτικοί. 

Σ’ αυτήν την περίπτωση οι εκλογές, αν μη τι άλλο, είναι προσχηματικές!!!

 

Δημήτρης Ν. Μπουσούνης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

*Αυτές οι απλές σκέψεις δεν είναι μόνο του γράφοντος αλλά και μεγάλης μερίδας του Ελληνικού λαού, που όχι μόνο έχει φτάσει στα όριά του, αλλά τα έχει ξεπεράσει προ πολλού!!!