Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013 19:13

Δεύτερη αναβολή για το δήθεν πρωτόκολλο συνεργασίας με τη γενέτειρα του Φούχτελ

Δεύτερη αναβολή για το δήθεν πρωτόκολλο συνεργασίας με τη γενέτειρα του Φούχτελ

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤ. ΜΠΕΧΡΑΚΗ
Αναβλήθηκε, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας, με θέμα την υπογραφή πρωτοκόλλου "συνεργασίας" με τη γενέτειρα του Κοινοβουλευτικού Υφυπουργού στο…

…Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας, εντεταλμένο της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ για την ελληνογερμανική "συνεργασία", Χανς Γιοακίμ Φούχτελ. Προφανώς το υπολογιζόμενο κόστος, κάτω από τις αντιδράσεις που θα προκαλέσει η εξευτελιστική αυτή συμφωνία, είναι σημαντικό.
Το Δίκτυο παρακολουθεί σταθερά το θέμα και θα ενημερώνει συνεχώς γύρω από αυτό σε κάθε εξέλιξη του. Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να σημειώσω, ότι κάθε συνεργασία που μπορεί να γίνει με δήμους της Γερμανίας, όσο χρονικό διάστημα η χώρα μας είναι στην δίνη της οικονομικής κρίσης και οι προσπάθειες οικονομικής της αφαίμαξης είναι σε εξέλιξη, δεν μπορεί να μην έχει βασικό όρο τη συνεργασία για την προώθηση του σημαντικού θέματος της επιστροφής του αναγκαστικού κατοχικού δανείου στη χώρα μας. Υποχρέωση που υπάρχει από την εποχή της ναζιστικής Γερμανίας και δεν αναγνωρίζεται επίσημα ακόμα από την γερμανική κυβέρνηση. Η παράδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου μαζί με τη λίστα όσων Ελλήνων κυβερνητικών και κρατικών παραγόντων που τα πήραν από τη Siemens και την έκδοση του, θα συμβάλει ουσιαστικά στην ενημέρωση του ελληνικού λαού για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος από τη γερμανική εταιρεία και θα βοηθήσει τη πάταξη της διαφθοράς και στις δύο χώρες. Θα συμβάλει στην πιο χρηστή διοίκηση που πρέπει να είναι το επιδιωκόμενο για όλους.

*Επικεφαλής του Δικτύου Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας