Σάββατο, 19 Μαϊος 2012 02:21

Εκλογικές αυταπάτες

Εκλογικές αυταπάτες

Του Παναγιώτη Κουφαλάκου, 
υποψήφιου βουλευτή ΚΚΕ

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να περιμένει σωτηρία από τα πάνω. Καλούμαστε οι εργαζόμενοι να πάρουμε ενεργό ρόλο μέσα στα σωματεία, στους κλάδους, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, να αλλάξουμε τους συσχετισμούς, να κινητοποιήσουμε δυνάμεις, με στόχο τον ταξικό αντίπαλο, τ' αφεντικά, κατά συνέπεια και τον πολιτικό αντίπαλο, πολιτικό εκφραστή της τάξης πού βρίσκεται στην εξουσία.

Το τελευταίο διάστημα, επιχειρείται αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού. Με πολιτικό λίφτινγκ, εμφανίζονται παλιές σοσιαλδημοκρατικές προτάσεις με καινούργιο πρόσωπο και ονομασία. Σκοπός τους είναι η κοινωνική συναίνεση και συνοχή στα πλαίσια του παλιού ιστορικού συμβιβασμού, με κύριο στόχο τον εγκλωβισμό του ριζοσπαστικού κινήματος σε αυταπάτες.  Για την εξυπηρέτηση του σκοπού τους, βαφτίζουν τους ταξικούς αντίπαλους κοινωνικούς εταίρους, που πρέπει να τα βρουν για το καλό όλων.
Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, καλλιεργούν κοινοβουλευτικές ψευδαισθήσεις, αδρανοποιούν το κίνημα, πού εναποθέτει ελπίδες απελευθέρωσης σε σωτήρες από τα πάνω. Με μία υπουργική απόφαση δεν κατοχυρώνονται μισθοί και συμβάσεις. Η λογική αυτή βάζει τους εργαζόμενους στην αδράνεια.
Γι' αυτό και τα στελέχη τους πού δραστηριοποιούνται στον συνδικαλιστικό χώρο, στα πλαίσια του εφικτού, συμμετέχουν σε κοινωνικούς διαλόγους, κλείνουν συμβάσεις με μειώσεις μισθών και οδηγούν το κίνημα σε οπισθοχώρηση. Φανταστείτε στα πλαίσια του εφικτού τι θα κάνουν όταν Κυβερνήσουν κάτω από τις πιέσεις του Κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για μας για το ΚΚΕ, η μαζική οργάνωση και πάλη στους τόπους δουλειάς, και στις λαϊκές συνοικίες αποτελεί πρώτιστο καθήκον. Παράλληλα ανοίγουμε συζητήσεις για την λαϊκή εξουσία με σκοπό την δημιουργία κινήματος πού θα την διεκδικήσει.
Με αυτή την έννοια, οι εκλογές για μας δεν είναι το Α και το Ω της πολιτικής μας. Και πριν και μετά τις εκλογές και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, θα είμαστε μπροστά στους αγώνες στα νέα χαράτσια, στην διεκδίκηση των συλλογικών συμβάσεων πού έληξαν, στους επαγγελματοβιοτέχνες, στους άνεργους, στους νέους και τους αγρότες.
Δεν κοροϊδέψαμε κανέναν πριν τις εκλογές. Εμείς δεν τάξαμε συμμετοχή σε καμία Κυβέρνηση. Δεν τάξαμε ότι μπορούμε να Κυβερνήσουμε το Καπιταλιστικό σύστημα. Είπαμε καθαρά ότι παλεύουμε για τη Λαϊκή εξουσία. Το ίδιο λέμε και τώρα. Να μην χαθεί καμία ψήφος δεξιά και Αριστερά. Μην εναποθέτετε τον θυμό σας σε παραλλαγές της ίδιας πολιτικής. Σας τρέφουν αυταπάτες. Έχουμε πρόσφατη εμπειρία από την σοσιαλιστική αυταπάτη του ΠΑΣΟΚ. Μην χαθεί άλλη μία γενιά.
Ψήφο στο ΚΚΕ σημαίνει ενίσχυση του Αγώνα μας, δίνει δύναμη και κουράγιο να αγωνιστούμε από καλύτερες προϋποθέσεις.
Να είστε σίγουροι. Όποιο κόμμα εξουσίας διεκδικεί Κυβέρνηση, μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και με την εξουσία του Κεφαλαίου, θα εφαρμόσει την ίδια πολιτική. Το Καπιταλιστικό σύστημα βρίσκεται διεθνώς σε κρίση. Δεν μπορεί να δώσει τίποτα. Η μόνη ελπίδα για τους εργαζόμενους είναι να το ανατρέψει και να φέρει στην θέση του την δική του Λαϊκή εξουσία. Αυτό όμως θα γίνει με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Λαό πού θα είναι αποφασισμένος να την διεκδικήσει. Σημαίνει να βγούμε από το σαλόνι του σπιτιού μας, να κινητοποιηθούμε και να μην είμαστε παθητικοί θεατές των εξελίξεων. Η ιστορία του εργατικού κινήματος το έχει αποδείξει. Τίποτα δεν κατακτήθηκε χωρίς αγώνες και αίμα. Είμαστε έτοιμοι οι Κομμουνιστές να οργανώσουμε τον διεκδικητικό αγώνα και να καθοδηγήσουμε το κίνημα στην διεκδίκηση της Λαϊκής εξουσίας. Αρκεί να το θελήσετε. Οι εκλογές ας δώσουν ώθηση. Ας δώσουν το μήνυμα έναρξης στην αφετηρία του αγώνα.
Πάντως όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, εμείς θα βρισκόμαστε στις επάλξεις του αγώνα, για την αντιμετώπιση και ανατροπή των μέτρων πού ισχύουν και αυτών που μας ετοιμάζουν για το μέλλον.

Παρ' ότι  το αποτέλεσμα των εκλογών ενισχύει την τάση αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού, τώρα που οι μάσκες έπεσαν αναμένουμε την διόρθωση της ψήφου. Αναμένουμε περισσότερη ενίσχυση του ΚΚΕ.

Και κάτι τελευταίο γι' αυτούς πού ισχυρίζονται ότι ο Λαός καταδίκασε την πολιτική μας και πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη και να αλλάξουμε. Εμείς δεν αλλάζουμε πολιτική ανάλογα με τις διαθέσεις του κόσμου. Έχουμε χρέος να πείσουμε για την πολιτική μας και την θέση μας. Και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Στην κρίση πού βρίσκεται το Καπιταλιστικό κίνημα δεν υπάρχουν περιθώρια τακτικών ελιγμών. Όποια υπαναχώρηση θα ήταν υπαναχώρηση στρατηγικής. Σήμερα ο Καπιταλισμός αντιμετωπίζεται με μετωπική σύγκρουση. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είμαστε κομμουνιστές. Θα είμαστε κάτι άλλο. Αν ο Λαός θέλει κάτι άλλο, έχει επιλογές εκτός από εμάς. Εμείς του λέμε να το σκεφθεί καλά. Να μην επιλέξει την αυταπάτη και τον συμβιβασμό.