Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016 01:27

Αδικεί το Ασπρόχωμα η εισήγηση της δημοτικής αρχής για πολεοδόμηση με έλλειμμα γης

Αδικεί το Ασπρόχωμα η εισήγηση της δημοτικής αρχής για πολεοδόμηση με έλλειμμα γης

Του Σταμάτη Μπεχράκη*
Αδικεί το Ασπρόχωμα, τους κατοίκους του αλλά και τον ίδιο το θεσμό της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, αν γίνει η πολεοδόμηση του Ασπροχώματος με το Προεδρικό Διάταγμα του ‘85. Η πολεοδόμηση που εισηγείται η Δημοτική Αρχή του Δήμου Καλαμάτας, τουλάχιστον για λόγους ατολμίας, αν τελικά υιοθετηθεί, θα οδηγήσει στην πράξη στη μη καλή πολεοδόμηση της περιοχής…

Το έλλειμμα γης 130 στρεμμάτων που θα δημιουργηθεί με το ΠΔ του ‘85 θα έχει ως συνέπεια σε μεγάλο βαθμό να ακυρωθεί η πολεοδομική μελέτη, δημιουργώντας υποβαθμισμένη χωριάτικη δόμηση, τύπου «Φρανκενστάιν», με χαοτική οικιστική κατάσταση ακολούθως.
Αν τελικά υιοθετηθεί η πολεοδόμηση με το ΠΔ του ‘85, οι κάτοικοι του Ασπροχώματος θα βλέπουν με την πάροδο του χρόνου τη συνεχή απαξίωση των κτισμάτων τους και των περιουσιών τους.
Εξάλλου το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας δεν είχε ποτέ τέτοια επιλογή οικιστικής αντίληψης για το Ασπρόχωμα στο παρελθόν ως προοπτική.
Μπορεί τελικά ορισμένες δημοτικές αρχές οι κάτοικοι να μην τις θυμούνται για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας αλλά για τις πολεοδομήσεις που έγιναν επί των ημερών τους.

*Δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας με την παράταξη «Ανοιχτός Δήμος-Ενεργόι Πολίτες