Πέμπτη, 24 Μαϊος 2012 17:04

Έκτακτη σύσκεψη στην Αστυνομία για τα φαινόμενα βίας μεταξύ κατοίκων και τσιγγάνων

Έκτακτη σύσκεψη στην Αστυνομία για τα φαινόμενα βίας μεταξύ κατοίκων και τσιγγάνων

ΠΕΔΙΝΑ ΧΩΡΙΑ 
ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Έκτακτη σύσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, για την επικίνδυνη τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στα πεδινά χωριά του Δήμου Καλαμάτας, όπου τις προηγούμενες ημέρες κάποιοι κάτοικοι πυροβόλησαν στη Μικρομάνη τσιγγάνους που επιχείρησαν να κλέψουν, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι. Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα εντείνει την παρουσία της στην περιοχή, ώστε να ξανανιώσουν οι κάτοικοι ασφαλείς, ενώ υπογράμμισε επίσης: «Η δημοτική αρχή αποκηρύσσει μετά βδελυγμίας το δρόμο της αυτοδικίας».

Παράλληλα, ο δήμαρχος σημείωσε ότι θα συνεχιστούν τα περίπολα που γίνονται από το Δήμο, με κατοίκους της περιοχής, αλλά και δημοτικούς συμβούλους, καθώς και δημοτικούς αστυνόμους.
Ο κ. Νίκας τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία και ζήτησε οι ψυχραιμότεροι κάτοικοι των χωριών να προσπαθήσουν να συγκρατήσουν όσους αντιδρούν με επιθετικότητα, σημειώνοντας επιπλέον: «Η κατεύθυνση της δημοτικής αρχής είναι συνεννόηση, καταλαγή, αλληλοβοήθεια και προσπάθεια πάση θυσία να μην έχουμε φαινόμενα βίας. Γιατί έχουμε συνείδηση ότι η βία γεννάει βία».
Επίσης, ο δήμαρχος ανέφερε ότι για την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα στην περιοχή, «η αιτία δεν είναι ότι ξαφνικά οι τσιγγάνοι έγιναν εγκληματίες. Η αιτία είναι η οικονομική και η κοινωνική κρίση, που έχουν οδηγήσει σε προβλήματα επιβίωσης αυτής της φυλής, που έτσι και αλλιώς είχε και πριν από την κρίση τέτοια προβλήματα».
Ακόμη, ο κ. Νίκας είπε πως ζητήθηκε από την αστυνομική διεύθυνση να γίνονται και στους τσιγγάνους οι έλεγχοι νομιμότητας που γίνονται για όλους τους άλλους πολίτες, όσον αφορά τα οχήματά τους, διάφορα πράγματα που μεταφέρουν κ.λπ. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι ο Δήμος αναγνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αστυνομία με την έλλειψη προσωπικού και μέσων, με τους χαμηλούς μισθούς των αστυνομικών κ.λπ.
Στ.Μ.