Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016 22:21

Πρόθυμος ο Δήμος να βοηθήσει για την ανέγερση αστυνομικού μεγάρου στην Καλαμάτα

Αριστερά ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, δεξιά ο αρχηγός της αστυνομίας αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας και πιο μπροστά ο διευθυντής αστυνομίας Μεσσηνίας, ταξίαρχος Σταύρος Τουφεξής Αριστερά ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, δεξιά ο αρχηγός της αστυνομίας αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας και πιο μπροστά ο διευθυντής αστυνομίας Μεσσηνίας, ταξίαρχος Σταύρος Τουφεξής

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ 
Τη διάθεση του Δήμου να υποστηρίξει την Ελληνική Αστυνομία στην περίπτωση που κριθεί αναγκαία η ανέγερση ιδιόκτητου κτηρίου για τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας στην Καλαμάτα, εξέφρασε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας,  στον αρχηγό της αστυνομίας, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα, κατά τη συνάντησή τους το Σάββατο το πρωί στο Δημαρχείο. Ο δήμαρχος τόνισε ότι ο Δήμος μπορεί να προσφέρει στην αστυνομία καθοριστική βοήθεια, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την εξασφάλιση της αναγκαίας οικοπεδικής έκτασης…

Ο αρχηγός της αστυνομίας ευχαρίστησε θερμά το δήμαρχο για τη διάθεση του Δήμου να παράσχει τέτοια βοήθεια, ωστόσο δεν διευκρίνισε εάν η απόκτηση ιδιόκτητου κτηρίου είναι προτεραιότητα, παρότι σήμερα η Διεύθυνση Αστυνομίας στεγάζεται σε κτίριο με ανεπαρκείς χώρους και επιβαρύνει το Ελληνικό Δημόσιο ετησίως με ένα σημαντικό ποσό για τα ενοίκια.
Κατά τα άλλα, ο δήμαρχος μίλησε επαινετικά για την αστυνομία και τους αστυνομικούς και μάλιστα υπογράμμισε ότι προσφέρουν πολλά περισσότερα από αυτά που αντιστοιχούν στο μισθό τους. Επιπλέον σχολίασε ότι επιβάλλεται να αυξηθούν οι αποδοχές των αστυνομικών, τονίζοντας ότι δεν επιτελούν ιεραποστολικό έργο αλλά ένα εξαιρετικά δύσκολο καθήκον που βάζει σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή τους.
Ο δήμαρχος προσέφερε στον αρχηγό της αστυνομίας δώρα, έντυπα με θέμα την Καλαμάτα και τοπικά προϊόντα, ενώ και ο κ. Τσουβάλας ανταπέδωσε με δικό του δώρο.
Τέλος σημειώνεται ότι ο αρχηγός της αστυνομίας εξέφρασε τις ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις του για την Καλαμάτα, σημειώνοντας ότι κάθε φορά που επισκέπτεται την περιοχή τη βρίσκει αλλαγμένη προς το καλύτερο, ενώ για το δήμαρχο ανέφερε πως γνωρίζει ότι τυγχάνει ευρείας αποδοχής από τους κατοίκους της περιοχής.
Στ.Μ.