Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 01:37

Οι αστυνομικές υπηρεσίες της Μεσσηνίας που καταργήθηκαν και συγχωνεύθηκαν με άλλες

Οι αστυνομικές υπηρεσίες της Μεσσηνίας που καταργήθηκαν και συγχωνεύθηκαν με άλλες

ΦΙΛΙΑΤΡΑ, ΠΕΤΑΛΙΔΙ, ΚΟΠΑΝΑΚΙ, ΔΙΩΞΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 

Από το Σάββατο έχει ξεκινήσει η «εφαρμογή της αναδιάταξης-αναδιοργάνωσης» υπηρεσιών της Αστυνομίας στη Μεσσηνία. Οριστικά λοιπόν καταργήθηκαν και συγχωνεύθηκαν με το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας το Αστυνομικό Τμήμα των Φιλιατρών, με το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης το Τμήμα Πεταλιδίου, με τα Αστυνομικά Τμήματα Τριφυλίας και Οιχαλίας το Τμήμα Κοπανακίου, με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. Πάντως, οι πρώτες εντυπώσεις ορισμένων αλλαγών που έγιναν δεν φαίνεται να είναι αρνητικές. Ακούμε για παράδειγμα ότι στο Πεταλίδι πριν καταργηθεί το Αστυνομικό  Τμήμα οι αστυνομικοί όταν δεν επενέβαιναν σε συμβάντα εργάζονταν στο γραφείο τους, ενώ τώρα είναι συνεχής η παρουσία αστυνομικών έξω την κωμόπολη ή τις γειτονικές κοινότητες…

Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνσης Πελοποννήσου, από το Σάββατο «ξεκίνησε η εφαρμογή της αναδιάταξης – αναδιοργάνωσης, σύστασης και λειτουργίας περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, στη  Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας.

Οι μεταβολές που επήλθαν στις υφιστάμενες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, στο πλαίσιο της αναδιάταξης – αναδιοργάνωσης, σύστασης και λειτουργίας περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι οι παρακάτω:

  • Το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά, μετονομάστηκε σε Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας.
  • Το Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλης, μετονομάστηκε σε Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Μάνης.
  • Το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου, μετονομάστηκε σε Αστυνομικό Τμήμα Πύλου- Νέστορος.
  • Το Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας, μετονομάστηκε σε Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας.
  • Το Αστυνομικό Τμήμα Πεταλιδίου καταργήθηκε και συγχωνεύθηκε, ως προς τις αρμοδιότητες του, με το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης.
  • Το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών και το Τμήμα Τροχαίας Κυπαρισσίας καταργήθηκαν και συγχωνεύθηκαν, ως προς τις αρμοδιότητες τους, με το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας.
  • Το Αστυνομικό Τμήμα Κοπανακίου καταργήθηκε και συγχωνεύθηκε, ως προς τις αρμοδιότητες του, με τα Αστυνομικά Τμήματα Τριφυλίας και Οιχαλίας.
  • Το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Καλαμάτας και ο Σταθμός Τουριστικής Αστυνομίας Καλαμάτας καταργήθηκαν και συγχωνεύθηκαν, ως προς τις αρμοδιότητες τους, με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας και το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας.
  • Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας καταργήθηκε και συγχωνεύθηκε ως προς τις αρμοδιότητες του, με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
  • Ο Αστυνομικός Σταθμός Χώρας καταργήθηκε και συγχωνεύθηκε, ως προς τις αρμοδιότητες του, με το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων.
  • Ο Σταθμός Τουριστικής Αστυνομίας Πύλου καταργήθηκε και συγχωνεύθηκε, ως προς τις αρμοδιότητες του, με το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου- Νέστορος.
    Οι λοιπές υφιστάμενες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, παραμένουν ως έχουν».