Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2017 14:08

Φωτιές έξω από το πολεμικό αεροδρόμιο, στην αστυνομία δύο άτομα

Φωτιές έξω από το πολεμικό αεροδρόμιο, στην αστυνομία δύο άτομα

φωτό αρχείο

ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΑΚΟΜΗ Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ 
Δύο άτομα έχουν προσαχθεί, ένα στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης και ένα στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, τα οποία φέρονται ότι άναψαν φωτιές κοντά στις εγκαταστάσεις του πολεμικού αεροδρομίου, στη δυτική όχθη του Παμίσου. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας το πρωί, κατά την προσπάθεια αντιμετώπισης της φωτιάς που εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα στη χωματερή του Δήμου Μεσσήνης, στα Λιμενικά κοντά στη Μπούκα, δέχτηκε ειδοποίηση για φωτιές στον Πάμισο, κοντά στο αεροδρόμιο. Πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν στα συμβάντα στο ποτάμι, ενημερώθηκαν για τρία άτομα που φέρονται ως ύποπτα για τους συγκεκριμένους εμπρησμούς, απέκλεισαν τους δρόμους της περιοχής προκειμένου να εγκλωβίσουν τα άτομα αυτά, τα οποία όμως αργότερα πιάστηκαν από αστυνομικούς…

Όπως δήλωσε στην KalamataJournalο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, πύραρχος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, τα δύο συγκεκριμένα άτομα είναι Ρομά και θα εξεταστούν από το ανακριτικό τμήμα της Υπηρεσίας του.
Ο διοικητής αναφερόμενος γενικότερα στα συμβάντων των ημερών του καύσωνα, τόνισε ότι ήταν πολλά ωστόσο όλα αντιμετωπίστηκαν με τις μικρότερες δυνατές συνέπειες και με επιτυχία, λαμβανομένων υπόψιν των συνθηκών και ιδιαίτερα της διασποράς των πυροσβεστικών δυνάμεων σε πολλά συμβάντα σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας αλλά και στη Λακωνία, στη μεγάλη φωτιά στον Κότρωνα.
THEOFILOPOULOS-KON-GEORGANAS-DHM-P.Y.jpgΓια τη φωτιά στη χωματερή του Δήμου Μεσσήνης, ο διοικητής σημείωσε ότι χθες το βράδυ η Υπηρεσία του ενημερώθηκε για φωτιά πλησίον της χωματερής και λίγο αργότερα για πυρκαγιά μέσα στη χωματερή. Αυτή τη στιγμή, σημείωσε ο πύραρχος, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και ειδικότερα ο Δήμος Μεσσήνης με χωματουργικά και άλλα μηχανήματα επικαλύπτει με χώμα την περιοχή που καίγεται ώστε να σταματήσει η φωτιά.
Υπό «κλείσιμο», σημείωσε επίσης ο διοικητής, βρίσκεται το συμβάν με τη φωτιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο στις κεραίες στη Χρυσοκελλαριά. Το ίδιο, συνέχισε, συμβαίνει με τη φωτιά στην Άνω Μέλπεια, καθώς με φωτιά που εκδηλώθηκε στο Κεντρικό του  Δήμου Οιχαλίας. Άμεσα, πρόσθεσε ο διοικητής, ελέγχθηκε φωτιά στην Κόκλα του Δήμου Οιχαλίας, από το Πυροσβεστικό Σταθμό Μελιγαλά με τη συνδρομή του Δήμου και αγροτών με τα μηχανήματά τους. Επίσης, δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας ενίσχυσε το βράδυ τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων για την κατάσβεση φωτιάς στη Μεταμόρφωση του Δήμου Πύλου-Νέστορος, ενώ 15 πυροσβέστες της Καλαμάτας συμμετέχουν στην κατάσβεση της φωτιάς στον Κότρωνα της Λακωνίας.
Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας κ. Θεοφιλόπουλος απεύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτές τις επικίνδυνες ημέρες για την εκδήλωση πυρκαγιών. Προέτρεψε να αποφεύγουν τις εργασίες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά, να μην ψήνουν στην ύπαιθρο, να μην κάνουν άλλες εργασίες για τις οποίες χρειάζεται να ανάψει φωτιά. Επεσήμανε τέλος ότι η ένταση των ανέμων θα αυξηθεί και ο κίνδυνος θα είναι ακόμη μεγαλύτερος.
Στ.Μ.