Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017 12:36

Εξιχνιάστηκαν κλοπές, μαζί και η διάρρηξη με εμπρησμό σπιτιού στα Φιλιατρά

Εξιχνιάστηκαν κλοπές, μαζί και η διάρρηξη με εμπρησμό σπιτιού στα Φιλιατρά

ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ 
Τέσσερις κλοπές και διαρρήξεις οικιών, που έγιναν τον Απρίλιο στα Φιλιατρά (το σπίτι που «χτύπησαν» οι δράστες το έκαψαν κιόλας αφήνοντας την κουζίνα ανοιχτή), στη Λογγά, στην Αμαθούντα της Κυπαρισσίας και στο Καλό Νερό, εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. Εξιχνιάστηκαν επίσης, από το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου-Νέστορος, δύο κλοπές που έγιναν στις 23 Ιούλη, στο Κορυφάσιο και το Δερβίσι Γαργαλιάνων, καθώς και μια απόπειρα στα Φιλιατρά. Πρόκειται για δύο διαφορετικές δικογραφίες, η πρώτη με τρεις κατηγορούμενους, τσιγγάνους, κατοίκους Πλατύ, Ασπροπουλιάς και Αρφαρών Καλαμάτας και η δεύτερη με έναν κατηγορούμενο, κάτοικο Αιθαίας Καλαμάτας…

Σε ό,τι αφορά τη δικογραφία με τους τρεις κατηγορούμενους, οι κατηγορίες αφορούν διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, εμπρησμό και φθορά ξένης ιδιοκτησίας και οι κατηγορούμενοι, που είναι οι δύο 30 ετών και ο τρίτος 40 ετών, φέρονται ότι αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και κοσμήματα που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 8.000 ευρώ.

Η κλοπή στο σπίτι που κάηκε στα Φιλιατρά έγινε στις 9 Απρίλη, στη Λογγά στις 14 Απρίλη, στην Αμαθούντα της Κυπαρισσίας στις 28 Απρίλη και στο Καλό Νερό στις 30 Απρίλη-1η Μάη.

Όσον αφορά τη δεύτερη δικογραφία, κατηγορούμενος είναι ένας 34χρονος που κατηγορείται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και απόπειρα κλοπής, ενώ αυτή περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του. Ο συγκεκριμένος κατηγορείται ότι στις 23 Απρίλη προέβη σε κλοπή οικιών στο Κορυφάσσιο και στο Δερβίσι των Γαργαλιάνων, ενώ αποπειράθηκε να κλέψει οικία και στα Φιλιατρά.