Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019 10:28

Σε μία μέρα 28 συλλήψεις στη Μεσσηνία στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
φωτό αρχείο φωτό αρχείο

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΟΠΗ, ΤΡΟΧΑΙΕΣ, ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ  
Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν χθες, Τρίτη 13 Αυγούστου 2019, και στους πέντε Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Αρκαδία, Μεσσηνία, Λακωνία, Κορινθία, Αργολίδα), στη Μεσσηνία συνελήφθηκαν συνολικά 28 άτομα, ενώ και στους πέντε Νομούς 71. Συνολικά στους πέντε Νομούς ελέγχθηκαν 828 άτομα, προσήχθηκαν 107, ενώ ελέγχθηκαν 665 οδηγοί οχημάτων....

Σύμφωνα με το σχετικό αστυνομικό δελτίο, “στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν χθες (13.8.2019), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. 

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.  

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε 828 άτομα, εκ των οποίων 659 ήταν ημεδαποί και 169 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 665 οχήματα. 

Επιπλέον, προσήχθησαν107 άτομα, από τα οποία 65 ήταν ημεδαποί και 42 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 71 άτομα”.

Σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία συνελήφθηκαν:

  • Τρεις ημεδαποί και δύο αλλοδαποί για ναρκωτικά.
  • Πέντε ημεδαποί για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Εννέα ημεδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.  
  • Ένας αλλοδαπός για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
  • Οκτώ αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. Επιπλέον στο αστυνομικό δελτίο σημειώνεται ότι εξιχνιάστηκαν:

  • Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο περιπτώσεις κλοπής σε επιχειρήσεις ημεδαπών, που είχαν γίνει την 25/26.7.2019 και την 30.6/1.7.2019, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών, 18χρονου, 17χρονου και ανήλικου, για κλοπή. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 310 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

  • ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -5,7- γραμμαρίων περίπου και -4- ναρκωτικά δισκία στην Λακωνία και
  • μικροποσότητες κοκαΐνης και ηρωίνης, ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -5,2- γραμμαρίων, σύριγγα με εναιώρημα ηρωίνης (0,45 ml περίπου) και προϊόντα παραεμπορίου, στη Μεσσηνία. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου σημειώνει ότι “οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου”.