Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 14:28

Δύο αδέλφια έκαναν τουλάχιστον μία διάρρηξη ανά δύο μέρες σε μαγαζιά στην Καλαμάτα

ΣΥΝΕΛΦΗΘΗΚΑΝ 
Δύο αδέλφια, κατοίκους Καλαμάτας, ηλικίας 25 και 30 ετών, συνέλαβε η αστυνομία και σύμφωνα με τη σχετική δικογραφία από τις 8 μέχρι τις 27 Αυγούστου διέπραξαν 12 διαρρήξεις και απόπειρες διάρρηξης, όλες σε μαγαζιά στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Τα αδέλφια έπαιρναν χρήματα που έβρισκαν στις ταμειακές μηχανές και εάν έβρισκαν και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ κ.λπ…

Σύμφωνα με το σχετικό αστυνομικό δελτίο, “εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 12 περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών σε καταστήματα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (27.8.2019) το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 2 ημεδαποί, ηλικίας 25 και 30 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών- διαρρήξεων σε καταστήματα στην Καλαμάτα  Μεσσηνίας.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες κατά το χρονικό διάστημα από την 8.8.2019 έως χθες (27.8.2019), στην Καλαμάτα, διέπραξαν συνολικά 9 περιπτώσεις κλοπών και 3 περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε καταστήματα.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές κ.ά., μέρος των οποίων βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων”.