Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019 10:34

Πιάστηκαν στην Καλαμάτα διακινητές κοκαΐνης, χασίς, λαθραίου καπνού

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 
Τρία άτομα, τα δύο αδέλφια, που σύμφωνα με την Αστυνομία διακινούσαν ναρκωτικά, κοκαΐνη, χασίς, λαθραίο καπνό, πιάστηκαν στην Καλαμάτα τη Δευτέρα το μεσημέρι, στο σπίτι του διέμεναν. Θα κατηγορηθούν ως διακινητές γιατί οι ποσότητες των ναρκωτικών που κατείχαν ήταν μεγάλες, διαφόρων ειδών και μοιρασμένες σε πολλές συσκευασίες…

Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο, “συνελήφθησαν, χθες (9.9.2019) το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 23 και 26 ετών, καθώς κι

ένας 23χρονος ημεδαπός. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τον Τελωνειακό Κώδικα.

Ειδικότερα, χθες (9.9.2019) το μεσημέρι, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες σε οικίες των ανωτέρω στην Καλαμάτα, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:

ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους -65- γραμμαρίων,

ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -56,1- γραμμαρίων,

ποσότητα λευκής σκόνης, συνολικού βάρους -234- γραμμαρίων, η

χημική σύσταση της οποίας ερευνάται,

ποσότητα λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους -914- γραμμαρίων,

-2- αεροβόλα πιστόλια,

το χρηματικό ποσό των -1.330- ευρώ και

-3- κινητά τηλέφωνα.

Η ποσότητα λαθραίου καπνού, θα σταλεί στην αρμόδια υπηρεσία του

Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των

διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας”.