Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019 14:20

Έκλεβε μια αγροτική αποθήκη στον κάμπο του Δήμου Καλαμάτας ανά λίγες ημέρες…

ΣΥΛΛΗΨΗ 23ΧΡΟΝΟΥ 
Νεαρός, 23 ετών, κάτοικος του χωριού Πλατύ του Δήμου Καλαμάτας, συνελήφθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας γιατί έκλεβε το ρεύμα που ηλεκτροδοτούσε το σπίτι του. Ωστόσο, ο ίδιος με άγνωστους συνεργούς του, όπως εξιχνιάστηκε από την αστυνομία, είχε κλέψει τέσσερις αγροτικές αποθήκες και είχε αποπειραθεί να κλέψει άλλη μία, στα Αλώνια και τον Άγιο Φλώρο, μέσα σε χρονικό διάστημα 17 ημερών. Μεταξύ άλλων στη δικογραφία αναφέρεται ότι είχε κλέψει γεννήτρια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, μπαταρίες αυτοκινήτων, οικιακά σκεύη, μεταλλικά εργαλεία και αντικείμενα…

Σύμφωνα με το σχετικό αστυνομικό δελτίο: “Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, πέντε περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής σε αγροκτήματα, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας. Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται ένας 23χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη χθες (25.9.2019) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, διότι ηλεκτροδοτούσε παράνομα την οικία του.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές κατ’ εξακολούθηση, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του, καθώς και για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης έρευνας, προέκυψε ότι ο συλληφθείς κατά το χρονικό διάστημα από την 30.7.2019 έως και την 17.8.2019, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, διέπραξαν συνολικά τέσσερις περιπτώσεις κλοπών και μία περίπτωση απόπειρας κλοπής σε αγροκτήματα.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει γεννήτρια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, μπαταρίες οχημάτων, οικιακά σκεύη, μεταλλικά εργαλεία και αντικείμενα κ.ά..

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, καθώς και για την ταυτοποίηση των αγνώστων δραστών”.