Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019 11:30

Σε πέντε μέρες έκαναν 14 κλοπές και απόπειρες κλοπών σε αυτοκίνητα και σπίτια

φωτό αρχείο

φωτό αρχείο

ΣΕ ΔΙΒΑΡΙ, ΒΟΪΔΟΚΟΙΛΙΑ, ΜΕΘΩΝΗ 
Συνελήφθηκε από την αστυνομία 27χρονος, κάτοικος Ασπροχώματος, ο οποίος κατηγορείται, μαζί με έναν 22χρονο, ότι το διάστημα από τις 21 μέχρι τις 25 Σεπτέμβρη διέπραξε 14 κλοπές και απόπειρες κλοπών κυρίως σε αυτοκίνητα σταθμευμένα σε παραλίες στο Διβάρι, τη Βοϊδοκοιλιά και τη Μεθώνη αλλά και σε σπίτια. Η συνολική αξία της λείας τους υπολογίζεται, σύμφωνα με παθόντες,  ότι ξεπερνάει τα 10.000 ευρώ…

Σύμφωνα με το σχετικό αστυνομικό δελτίο, “εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου- Νέστορος, 14 περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών σε παραλιακές περιοχές τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Πύλου- Νέστορος Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες (26.9.2019) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 27χρονος ημεδαπός, ενώ κατηγορείται ακόμα ένας 22χρονος.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και κλοπές κατ’ εξακολούθηση, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου- Νέστορος και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών- διαρρήξεων, κυρίως σε οχήματα, σε παραλιακές περιοχές τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Πύλου- Νέστορος Μεσσηνίας.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες κατά το χρονικό διάστημα από την 21.9.2019 έως προχθές (25.9.2019), στις παραπάνω περιοχές, διέπραξαν συνολικά δέκα περιπτώσεις κλοπών και μία περίπτωση απόπειρας κλοπής σε οχήματα και δύο περιπτώσεις κλοπών και μία περίπτωση απόπειρας κλοπής σε οικίες.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα, προσωπικά αντικείμενα κ.ά., που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -10.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων”.