Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 13:19

Γλάστρες με κάνναβη εσωτερικού χώρου στην Καλαμάτα…

ΣΥΛΛΗΨΗ 31ΧΡΟΝΟΥ 
Μέσα στην αποθήκη, με φωτισμό από ειδικούς λαμπήρες και αερισμό από ανεμιστήρα, μεγάλωνε ένας 31χρονος φυτά κάνναβης σε γλάστρες. Ο καλλιεργητής συνελήφθηκε χθες από αστυνομικούς, ύστερα από τον έλεγχο που έγινε έκαναν στην αποθήκη στην Καλαμάτα…

Πρόκειται για δύο γλάστρες με φυτά ύψους 40 εκατοστών περίπου και όπως σημειώνεται στο αστυνομικό δελτίο, τα φυτά μεγάλωναν με την υποστήριξη εξοπλισμού υδροπονικής καλλιέργειας, με μηχανισμό θέρμανσης και αέρα, λαμπτήρα και ανεμιστήρα. Βρέθηκαν επίσης στο χώρο του 31χρονου ένα τσιγαριλίκι καθώς και προϊόντα παρεμπορίου. 

Εξάλλου η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο ελέγχων της για την “αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 3.12.2019 έως και χθες (5.12.2019), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας”. 

Ελέγχθηκαν συνολικά 833 άτομα, τα 638 ημεδαποί, καθώς και 651 άτομα. Συνολικά προσήχθηκαν 102 άτομα, εκ των οποίων τα 53 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθηκαν 74 άτομα. 

Σε ό,τι αφορά ειδικά τη Μεσσηνία συνελήφθηκαν:

  • Δύο ημεδαποί για ναρκωτικά.
  • Οχτώ ημεδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.  
  • Ένας ημεδαπός για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
  • Δεκατέσσερις αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 209 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

Η αστυνομία σημειώνει ότι “οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου”.