Τετάρτη, 13 Μαϊος 2020 18:39

Στην Καλαμάτα ο περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής για το μνημόνιο συνεργασίας της Αστυνομίας με το Δήμο

Μετά από χρονικό διάστημα περίπου τριών μηνών, το οποίο έφυγε χωρίς εξελίξεις, λόγω και του κορονοϊού, αναθερμαίνεται η εξαγγελία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ύστερα από πιέσεις τοπικών παραγόντων, για την ενίσχυση της συνεργασίας Αστυνομίας και Δήμου Καλαμάτας με σκοπό την καλύτερη αντιμετώπιση της παραβατικότητας. Σήμερα επισκέφθηκε το δήμαρχο Καλαμάτας ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου, Ταξίαρχος Παναγιώτης Πούπουζας και είχε συνεργασία με το δήμαρχο, Θανάση Βασιλόπουλο, για την ετοιμασία του μνημονίου συνεργασίας το οποίο θα υπογράψουν στη συνέχεια ο υπουργός με το δήμαρχο…

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Καλαμάτας “Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 13 Μαΐου 2020 στο γραφείο Δημάρχου, με τη συμμετοχή του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Πελοποννήσου, Ταξιάρχου Παναγιώτη Πούπουζα, του Διευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας Ταξιάρχου Ηλία Αξιωτόπουλου, του Αντιδημάρχου Γιώργου Φάβα και του αναπλ. Διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας Γιώργου Πετρόπουλου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το σχέδιο μνημονίου συνεργασίας, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και σε συνέχεια επαφών που είχαν πραγματοποιηθεί πριν την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού. Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα έχει προσωπική άποψη και ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τόσο σε ενημέρωση που είχε κατά την παρουσία του στην Καλαμάτα, όσο και σε συνάντηση που είχε ακολουθήσει στο Υπουργείο με το Δήμαρχο και προέδρους Κοινοτήτων του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, εστίασε στα προβλήματα που έχουν καταγραφεί, υπογραμμίζοντας την καλή συνεργασία με τα στελέχη της ΕΛΑΣ στην κατεύθυνση επίλυσης των θεμάτων που σχετίζονται με φαινόμενα παραβατικότητας.

Τονίζεται ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση, για συζήτηση επί του τελικού σχεδίου του μνημονίου, το οποίο και θα υπογραφεί μεταξύ Δήμου και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη”.