Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 12:58

Η φυτεία της ημέρας….

ΣΤΗΝ ΕΛΑΙΑ  
Νέα φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκε στην Ελαία του Δήμου Τριφυλίας. Ο εντοπισμός έγινε χθες και ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα από την Αστυνομία. Χθες η αστυνομία ανακοίνωσε τον εντοπισμό, προχθές, φυτείας, κοντά στο Μοναστήρι του Βουλκάνου. 

Προχθές δεν είχαμε εντοπισμό και σύλληψη του καλλιεργητή, χθες όμως στην Ελαία συνελήφθηκε ένας 54χρονος, κάτοικος του χωριού. Μάλιστα το πότισμα στα φυτά γινόταν με λάστιχο που είχε τραβήξει ο καλλιεργητής από το σπίτι του!

Σύμφωνα με το σχετικό αστυνομικό δελτίο, “στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες (18.6.2020) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, χθες (18.6.2020) το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση στην ανωτέρω περιοχή, κατά την οποία εντοπίστηκε, σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, φυτεία κάνναβης στην οποία καλλιεργούταν συνολικά -39- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -1,60- εκατοστών, περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με τον καλλιεργητικό εξοπλισμό που βρέθηκε στο χώρο.

Όπως προέκυψε, την ανωτέρω φυτεία καλλιεργούσε ο ανωτέρω ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε χθες (18.6.2020) το μεσημέρι σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας και συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -3- κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας”.