Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020 13:54

Εξιχνίαση κλοπών σε Ρίγκλια, Νεοχώρι, Στούπα, Θαλάμες, Άγιο Δημήτριο

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΤΡΙ ΑΤΟΜΑ 
Έξι περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών, που έγιναν από τις 29 Δεκέμβρη του 2019 μέχρι τις 22 Γενάρη του 2020, εξιχνιάστηκαν από την Αστυνομία. Κατηγορούνται τρία άτομα, ενώ οι κλοπές και οι απόπειρες έγιναν στα Ρίγκλια, το Νεοχώρι, τη Στούπα, τις Θαλάμες και τον Άγιο Νικόλαο. Οι κατηγορούμενοι είναι κάτοικοι των Αρφαρών και του Πηδήματος…

Σύμφωνα με το σχετικό αστυνομικό δελτίο, “εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Μάνης, έξι περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών σε οικίες, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται τρεις ημεδαποί, ηλικίας 24, 25 και 28 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, ενώ αυτή περιλαμβάνει ακόμη δύο ημεδαπούς, ηλικίας 25 και 34 ετών, αντίστοιχα, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Μάνης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 29.12.2019 έως και την 22.1.2020, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας, διέπραξαν συνολικά τέσσερις περιπτώσεις κλοπών- διαρρήξεων σε οικίες, αφαιρώντας μεταξύ άλλων χρήματα, χρυσαφικά και κινητό τηλέφωνο και δύο περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οικίες. 

Στο πλαίσιο διερεύνησης της ίδιας υπόθεσης προέκυψε ότι ο 25χρονος και ο 34χρονος είχαν στην κατοχή τους διαδοχικά κινητό τηλέφωνο, το οποίο όπως προέκυψε είχε αφαιρεθεί από τις προαναφερόμενες οικίες.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.