Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021 14:48

Δύο κιλά ηρωίνη και ποσότητα κοκαΐνης κρυμμένα στην καρότσα αγροτικού

ΤΡΕΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Ηρωίνη και κοκαΐνη “μετέφεραν” με το αγροτικό τους, σε κρυψώνα στην πόρτα της καρότσας, τρία άτομα που συνελήφθηκαν χθες. Οι τρεις είναι κάτοικοι Αγίου Φλώρου, ενώ ο έλεγχος στο αγροτικό έγινε στα διόδια του αυτοκινητόδρομου Καλαμάτας-Τρίπολης-Κορίνθου, στη Βελιγοστή. Βρέθηκαν, με τη βοήθεια εκπαιδευμένου σκύλου, σχεδόν δύο κιλά ηρωίνη και 44 γραμμάρια κοκαΐνη...

Σχετικά η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοίνωσε: “Χθες (1.2.2021) το βράδυ, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, ανωτέρω αστυνομικοί, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κεντρικής Πελοποννήσου, ακινητοποίησαν όχημα στο οποίο επέβαιναν οι τρεις ημεδαποί, τους προσήγαγαν στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας και στη συνέχεια συνελήφθησαν.

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Μεσσηνίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σε ειδική κρύπτη στο εσωτερικό της πόρτας της καρότσας:

  • -6- ανισοβαρείς ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους -1.840- γραμμαρίων και
  • ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους -44- γραμμαρίων.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των -600- ευρώ, -3- κινητά τηλέφωνα, καθώς και το παραπάνω όχημα,  ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας”.