Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013 17:01

Στον υπουργό Δημόσιας Τάξης οι εκπρόσωποι της Μεσσήνης για την ανασφάλεια στην περιοχή

Στον υπουργό Δημόσιας Τάξης οι εκπρόσωποι της Μεσσήνης για την ανασφάλεια στην περιοχή

ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Αύριο, Τετάρτη, θα επισκεφθούν τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, με τους επικεφαλής των μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να ζητήσουν τη λήψη μόνιμων μέτρων για την καταστολή της εγκληματικότητας και παραβατικότητας στην περιοχή. Θα παραστούν και…

βουλευτές της Μεσσηνίας, όπως και ο πρόεδρος της Διαδημοτικής Τουριστικής Επιτροπής της Μεσσηνίας, Θανάσης Ψαρούλης, αλλά και ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης.
Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου, ο δήμαρχος με τους επικεφαλής των μειοψηφιών Νίκο Τζώρτζη, Κώστα Σπυρόπουλο και Κώστα Αποστολόπουλο, «θα συναντηθούν το πρωί με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια. Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις τους στον Υπουργό για την αύξηση της παραβατικότητας στο Δήμο Μεσσήνης, αλλά και γενικότερα στο νομό Μεσσηνίας, και να ζητήσουν τη λήψη άμεσων μέτρων αντιμετώπισης της έκρυθμης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των τελευταίων γεγονότων».
Το Δημοτικό Συμβούλιο ζητάει από το υπουργείο την ίδρυση και λειτουργία στη Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων, το οποίο θα επιχειρεί σε όλο το Νομό. Ωστόσο υπάρχουν απόψεις, ακόμη και από αστυνομικούς, ότι στην περιοχή οι δείκτες της εγκληματικότητας δεν είναι τέτοιοι που να δικαιολογούν τη λειτουργία μιας τέτοιας μονάδας. Αντίθετα, όσοι υποστηρίζουν αυτή την άποψη, υπογραμμίζουν ότι εκείνο που χρειάζεται είναι η στελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών του Νομού.