Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 14:22

Για λίγα λεπτά αποφεύχθηκε τραγικό δυστύχημα σε νηπιαγωγείο!

Κοτετσόσυρμα αντί για μάντρα στην αυλή του 19ου Νηπιαγωγείου Καλαμάτας! Κοτετσόσυρμα αντί για μάντρα στην αυλή του 19ου Νηπιαγωγείου Καλαμάτας!

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ
Χάρη σε λίγα λεπτά της ώρας η Καλαμάτα δεν ζει ένα δράμα. Στις 7.40 το πρωί, λίγο πριν ξεκινήσουν να φτάνουν τα παιδιά στο 19ο Νηπιαγωγείο, αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του, γκρέμισε το φράχτη, έριξε ένα δέντρο και σταμάτησε λίγα μέτρα πριν από την είσοδο του κτηρίου!...

Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται τέτοιο ατύχημα, δεδομένου ότι το νηπιαγωγείο βρίσκεται στη φάτσα ενός από τα πλέον επικίνδυνα σημεία της οδού Λακωνικής, στη συμβολή της με το τέρμα της Βασιλέως Γεωργίου, στα Γιαννιτσάνικα.
Ενώ όμως έχει επαναληφθεί τέτοιο ατύχημα, ενώ η επικινδυνότητα είναι μεγάλη, δεν είχαν ληφθεί μέτρα ασφαλείας. Το αίτημα των γονέων, που δεν έχει εισακουστεί παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες, είναι ο φράχτης να αντικατασταθεί με γερό τοίχο και κάγκελα ώστε να υπάρχει ασφάλεια στην αυλή του νηπιαγωγείου σε περίπτωση που ξεφύγει άλλο αυτοκίνητο από την πορεία του.
Σύμφωνα με την Τροχαία Καλαμάτας, το αυτοκίνητο που μπήκε στην αυλή ερχόταν από τη Μικρά Μαντίνεια προς την Καλαμάτα και το οδηγούσε 19χρονος, ο οποίος έχει συλληφθεί και με τη δικογραφία που σχηματίζεται θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω.
Στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο πηγαίνει το παιδί του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Φαββατά, ο οποίος, με δηλώσεις του στο «KalamataJournal», εξέφρασε την αγανάκτησή του για την επικινδυνότητα στην οποία είναι εκτεθειμένα τα παιδιά και για τη μη λήψη μέτρων προστασίας από το Δήμο Καλαμάτας.
Όπως μας είπε, «δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τέτοιο ατύχημα. Πριν λίγα χρόνια είχε συμβεί το ίδιο και τότε οι γονείς ζήτησαν να κατασκευαστεί στηθαίο ώστε να συγκρατούνται τα αυτοκίνητα που βγαίνουν από την πορεία τους. Τώρα υπάρχει συρματόπλεγμα. Συρματόπλεγμα βάζουν όταν θέλουν να φυλάξουν κότες και κατσίκια και όχι παιδιά! Ζητάμε να φτιαχτεί στηθαίο και να μπουν και κάγκελα ώστε να υπάρχει ασφάλεια για τα παιδιά μας. Ο δήμαρχος Καλαμάτας είπε ότι θα γίνει αυτό αλλά δεν έχει κάνει τίποτα. Αν δεν γίνει και τώρα κάτι είναι σίγουρο ότι αργά η γρήγορα θα έχουμε πάλι κάποιο ανάλογο περιστατικό. Δεν είναι σίγουρο όμως ότι δεν θα βρίσκονται και την επόμενη φορά παιδιά στην αυλή του νηπιαγωγείου».
Στ.Μ.