Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 14:21

Νεαρός αγρότης από τη Χώρα και νέος Γεωργιανός οι δράστες της δολοφονίας του αρχιμανδρίτη

Νεαρός αγρότης από τη Χώρα και νέος Γεωργιανός οι δράστες της δολοφονίας του αρχιμανδρίτη

ΧΩΡΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Ένας 18χρονος αγρότης από τη Χώρα και ένας 24χρονος Γεωργιανός, με άδεια παραμονής στη χώρα μας, που εκτελούσε αγροτικές εργασίες, είναι οι δράστες της στυγερής δολοφονίας του 53χρονου αρχιμανδρίτη της Τριφυλίας, Φώτιου Ζαχαρόπουλου, ο οποίος…

…βρέθηκε νεκρός στην κουζίνα του σπιτιού του την Κυριακή το πρωί.
Και οι δύο ήταν από τους πρώτους που είχαν προσαχθεί από την Αστυνομία ως ύποπτοι, μετά το έγκλημα, αφού ήταν σταθεροί επισκέπτες του αρχιμανδρίτη.
Το Σάββατο το βράδυ, οι δύο νεαροί επισκέφθηκαν τον ιερέα στο σπίτι του και σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα αρνήθηκε να τους δώσει τα συμπεφωνημένα χρήματα. Τότε ο Γεωργιανός τον χτύπησε στο κεφάλι με βαρύ αντικείμενο, με αποτέλεσμα τη λιποθυμία του αρχιμανδρίτη, που έπεσε γυμνός στο δωμάτιο. Στη συνέχεια με πουκάμισο του έσφιξε το λαιμό μέχρι που το θύμα άφησε την τελευταία του πνοή. Ο Γεωργιανός αρνείται την κατηγορία και ισχυρίζεται ότι τον σκότωσε ο μικρός.
Και οι δύο θα οδηγηθούν το απόγευμα στον εισαγγελέα Κυπαρισσίας με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ στη Χώρα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε πάνδημη η κηδεία του άτυχου αρχιμανδρίτη, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομου και με πολλές δεκάδες ιερείς.