Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2014 20:48

Συλλήψεις σε Καλαμάτα και Αττική για πλαστά διαβατήρια μεταναστών

Συλλήψεις σε Καλαμάτα και Αττική για πλαστά διαβατήρια μεταναστών

ΕΠΤΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ 
Σπείρα που έφτιαχνε πλαστά διαβατήρια σε μετανάστες, προκειμένου να απεγκλωβιστούν από την Ελλάδα, φαίνεται ότι εξάρθρωσε η Αστυνομία, μετά από τη σύλληψη μεταναστών στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας…

ΕΠΤΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ 
Σπείρα που έφτιαχνε πλαστά διαβατήρια σε μετανάστες, προκειμένου να απεγκλωβιστούν από την Ελλάδα, φαίνεται ότι εξάρθρωσε η Αστυνομία, μετά από τη σύλληψη μεταναστών στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας…

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι στη σπείρα δεν αναφέρεται η συμμετοχή Έλληνα παρά μόνο αλλοδαπών. «Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εφοδίαζε μη νόμιμους αλλοδαπούς με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου να διευκολύνει την έξοδό τους από τη χώρα», ανακοινώθηκε νωρίτερα από την Αστυνομία.
Ειδικότερα, προχθές στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας αστυνομικοί της Ασφάλειας, κατά τον έλεγχο 24χρονου από τη Συρία, διαπίστωσαν ότι το διαβατήριό του ήταν πλαστό. Ο νεαρός συνοδευόταν από 35χρονο Ρουμάνο και οι δυο τους θα ταξίδευαν στο Μόναχο της Γερμανίας. Συνελήφθηκαν και οι δύο, ενώ από την έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε ότι το πλαστό διαβατήριο του 24χρονου είχε παραληφθεί από κατάστημα 58χρονου στην Αττική.
Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, έγινε έρευνα στο κατάστημα του 58χρονου, στο οποίο βρίσκονταν πέντε ακόμη μετανάστες από τη Συρία που επίσης συνελήφθηκαν.
Η Αστυνομία μιλάει για εγκληματική οργάνωση που χρησιμοποιούσε το κατάστημα του 58χρονου προκειμένου να εφοδιάζει αλλοδαπούς με πλαστά έγγραφα, έναντι χρηματικής αμοιβής, με απώτερο σκοπό να ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στο κατάστημα και την κατοχή των πέντε συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· Το χρηματικό ποσό των 35.915 ευρώ και 26 δολαρίων Η.Π.Α.
· Δελτίο Ταυτότητας Κυπριακών και Σουηδικών Αρχών
· Άδεια ικανότητας οδηγήσεως Συριακών Αρχών
· Οκτώ (8) κινητά τηλέφωνα
· Πλήθος εγγράφων και φωτογραφιών
· Κατασχέθηκαν πλαστά έγγραφα, χρήματα και κινητά τηλέφωνα
Σε βάρος του 24χρονου και του 35χρονου που συνελήφθηκαν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας και των πέντε αλλοδαπών που συνελήφθηκαν στο κατάστημα της Αττικής σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίας, ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και παράβασης της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος και το πεδίο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης.
Η δικογραφία περιλαμβάνει και τον 58χρονο αλλοδαπό υπήκοο Συρίας, ιδιοκτήτη του καταστήματος.