Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018 18:01

«Παραιτούμαι για να μη συμβάλω στην περαιτέρω υποβάθμιση του ΕΠΑΛ Μεσσήνης»

«Παραιτούμαι για να μη συμβάλω στην περαιτέρω υποβάθμιση του ΕΠΑΛ Μεσσήνης»

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Τ. ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟ
Την παραίτησή του από τη διεύθυνση του ΕΠΑΛ Μεσσήνης έδωσε το μεσημέρι στη δημοσιότητα ο εκπαιδευτικός Τάκης Δρακόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι δεν θέλει να συμβάλει στην υποβάθμιση του σχολείου και της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην περιοχή, στην οποία συντελεί η απόφαση του Δήμου Μεσσήνης για την ανακατανομή κτιρίων και αιθουσών με το Γενικό Λύκειο Μεσσήνης…

Υπάρχουν και άλλες εξελίξεις σχετικά με το θέμα καθώς αύριο ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης θα κάνει ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, ενώ θα συνεδριάσει και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.

Η παραίτηση του Τάκη Δρακόπουλου από τη διεύθυνση του ΕΠΑΛ Μεσσήνης έχει προχθεσινή ημερομηνία (8 Γενάρη) και απευθύνεται στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην παραίτησή του σημειώνει τα εξής: «Υποβάλλω την παραίτηση μου από τη θέση του Διευθυντή στην όποια είχα επιλεγεί κατά τις τελευταίες κρίσεις Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και υπηρετώ έως και σήμερα.

Οι λόγοι της παραίτησης μου είναι ότι αδυνατώ για συνειδησιακούς λόγους  να συμβάλλω στην υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεσσήνης, με αρ. πρωτ. 29989/20-12-2017, με θέμα την ανακατανομή κτιρίων και αιθουσών στο Σχολικό Συγκρότημα 1ου Γ.Λ Μεσσήνης και ΕΠΑ.Λ. Μεσσήνης, όσο και στα συμφωνηθέντα κατά τη συνάντηση υπηρεσιακών παραγόντων την Πέμπτη 04-01-2018, καθώς οι όλες διαδικασίες που προηγήθηκαν τόσο για τη λήψη της απόφασης όσο και κατά την εφαρμογή της (οι οποίες δημιούργησαν τετελεσμένα γεγονότα), δημιουργούν προβλήματα λειτουργικότητας αλλά και προβλήματα διοικητικού και παιδαγωγικού χαρακτήρα. Διαταράσσουν το ήρεμο παιδαγωγικό κλίμα, λειτουργούν μονομερώς σε βάρος  του ΕΠΑ.Λ. Μεσσήνης, αλλά και της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης γενικότερα.

Θεωρώ ότι με την πράξη της παραίτησης μου συμβάλλω στην μη περαιτέρω υποβάθμιση του ΕΠΑ.Λ. Μεσσήνης καθώς και της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, την όποια υπηρέτησα και υπηρετώ με αίσθημα ευθύνης στα τριάντα (30) σχολικά έτη υπηρεσίας μου.

Παρακαλώ η αίτηση παραίτησης μου από Διευθυντής του ΕΠΑ.Λ. Μεσσήνης να γίνει αποδεκτή και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες αντικατάστασής μου.

Αναμένω την έγκριση της παραίτησης μου και την ανάληψη των διδακτικών μου καθηκόντων στην οργανική μου θέση ως Εκπαιδευτικός».