Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 13:41

Η σημασία των ορίων μέσα στην οικογένεια και στη σχολική τάξη

Η σημασία των ορίων μέσα στην οικογένεια και στη σχολική τάξη

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΠΕΠΨΥ 
Δύσκολο να βάλεις όρια στα παιδιά αλλά πιο δύσκολο για τα παιδιά να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της ζωής όταν μεγαλώσουν χωρίς να έχουν μάθει από μικρά που σταματούν τα όρια. Αυτό το κομβικό ζήτημα είναι το θέμα του σεμιναρίου που διοργανώνει με ειδικούς επιστήμονες, για το Σάββατο 26 Γενάρη στην Καλαμάτα, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Μεσσηνίας (ΚΕΠΕΠΨΥ) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Καταπολέμησης των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ). Η συμμετοχή είναι δωρεάν όμως θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας…

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, που υπογράφει η επιστημικά υπεύθυνη του ΚΕΠΕΠΨΥ, Φωτεινή Βλαχοπουλιώτη, “το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Μεσσηνίας (ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ) σε συνεργασία με τον Ο.ΚΑ.ΝΑ και στα πλαίσια του πενταετούς προγράμματος δράσεων πρωτογενούς πρόληψης διοργανώνει ένα Σεμινάριο για Γονείς και Εκπαιδευτικούς με θέμα:

«Αξιοποιώντας τα όρια στην οικογένεια και στο σχολικό περιβάλλον»

Εισηγητές του Σεμιναρίου θα είναι οι: η Πέπη Μπελέκου και ο Νίκος Καΐτσας, ψυχολόγοι και συστημικοί ψυχοθεραπευτές, ειδικοί σε θέματα οικογένειας και ομάδας- συνεργάτες του Αθηναϊκού Κέντρου Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ), που θα επεξεργαστούν την σημασία των ορίων μέσα στην οικογένεια και στην σχολική τάξη.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 17:00-20:00 μμ στην αίθουσα Α49 (Αναγνωσταρά 49, πίσω από το Πνευματικό Κέντρο).

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 27210-84009 ή στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως τις 22 / 01 / 2019

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας”.