Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019 11:51

"Το Εγχειρίδιο του Καλού Δασκάλου" από τον Σταύρο Τσαγκαράκη

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
«Το Εγχειρίδιο του Καλού Δασκάλου» είναι ο τίτλος του τρίτου βιβλίου του Φιλολόγου – Συγγραφέα, Σταύρου Τσαγκαράκη, με εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ‘Ταξιδευτής’...

Ο ίδιος, σε σημείωμά του για το βιβλίο, λέει:
«Ο σκοπός της συγγραφής αυτού του μικρού βιβλίου είναι να μπορέσει να λειτουργήσει ως ένας σιωπηλός και διακριτικός αρωγός στο εξαιρετικά δύσκολο αλλά και εξαιρετικά σπουδαίο έργο του δασκάλου. Είναι μια αγωνιώδης προσπάθεια διερεύνησης και ταυτόχρονα ανάδειξης του νοήματος που κρύβει το μεγαλείο της διδακτικής πράξης. Ένας βαθύτερος στοχασμός, ο οποίος επιχειρεί να φωτίσει το ουσιαστικό περιεχόμενο αυτής καθ’εαυτής της διδασκαλίας, αναδεικνύοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον κεφαλαιώδη και καθοριστικό παιδαγωγικό ρόλο του δασκάλου…».
Σύντομο Βιογραφικό
Ο Σταύρος Τσαγκαράκης γεννήθηκε στην Αίγυπτο το 1949. Αποφοίτησε από την Αμπέτειο Σχολή Καΐρου και το 1967 ήρθε στην Ελλάδα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και από το 1973 έως και το 2013 εργάστηκε ως φιλόλογος στην ιδιωτική και τη δημόσια εκπαίδευση. Την περίοδο 1983-85 ήταν μέλος του Συμβουλίου Λαϊκής Επιμόρφωσης (ΝΕΛΕ) του νομού Μεσσηνίας. Το 1987-88 μετεκπαιδεύτηκε στη Σχολή Επιμόρφωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΣΕΛΜΕ) Τρίπολης. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, της ΕΛΜΕ Μεσσηνίας και του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας.