Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 12:47

Για λύσεις στα προβλήματά τους διαδήλωσαν οι φοιτητές της Καλαμάτας

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Δυναμικό παρών έδωσαν προχθές φοιτητές απ’ όλες τις Σχολές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (πρώην ΤΕΙ Πελοποννήσου) που εδρεύουν στην Καλαμάτα στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν...

Η κινητοποίηση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Επιτροπής φοιτητών του Δ΄ Έτους του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων (ΤΕ.ΤΡΟ).  Στην πορεία  συμμετείχαν και οι φοιτητικοί σύλλογοι των σχολών Σ.ΤΕ.Γ, ΣΔΟ, ΣΕΥΠ.

Όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι φοιτητές, αφορμή στάθηκαν τα οξυμμένα  προβλήματα που παρουσιάστηκαν από την αρχή του εξαμήνου.

 «Η φετινή χρονιά άρχισε με πολλά εμπόδια για τις σπουδές μας. Τα περισσότερα τμήματα άνοιξαν με καθυστέρηση μιας εβδομάδας, επιβαρύνοντας τους φοιτητές που έχουν έρθει από άλλες πόλεις. Με την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 τα προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν, αφού οι φοιτητές ήρθαν αντιμέτωποι με την μη πραγματοποίηση εργαστηρίων λόγω έλλειψης καθηγητών. Τα εργαστήρια μετατράπηκαν σε θεωρίες και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να χάσουμε το εξάμηνο, αν δεν καλυφθούν ΑΜΕΣΑ οι θέσεις των καθηγητών. Την ίδια κατάσταση, βέβαια, αντιμετωπίζει το Τμήμα Λογοθεραπείας, καθώς δεν υπάρχει πρόγραμμα διδασκαλίας στο 2ο έτος. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτά, και τα προηγούμενα χρόνια συνέβαιναν, όμως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της ελλειπούς χρηματοδότησης των σποδών μας», τονίζει η Επιτροπή των Φοιτητών, απαιτώντας:
1) Εδώ και τώρα πρόσληψη καθηγητών
2)Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης
3)Να μην χαθεί και να μην μετατραπεί κανένα εργαστήριο σε θεωρία
4)Κανένας φοιτητής να μην χρειαστεί να πληρώσει από την τσέπη του       αναλώσιμα
5)Αντιστοίχιση μαθημάτων ΤΕ.ΤΡΟ με ΕΠΙ.ΤΕΤΡΟ
6)Ενημέρωση των φοιτητών για επαγγελματικά δικαιώματα πανεπιστημίου
7)Επαναφορά Γ’ εξεταστικής