Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 14:32

Πολλά προβλήματα στα σχολεία καταγράφηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας

Δημήτρης Οικονομάκος, επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης Καλαμάτας

Δημήτρης Οικονομάκος, επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης Καλαμάτας

ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
Προβλήματα που αντιμετωπίσουν σχολεία του Δήμου Καλαμάτας, κατέγραψε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Δημήτρης Οικονομάκος, ενώ ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, δεν αμφισβήτησε τις αναφορές του, τόνισε όμως ότι ο Δήμος προσπαθεί να διαχειριστεί την κατάσταση με διάφορες εργολαβίες, ενώ ετοιμάζει και μία μεγάλη, με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Δημήτρης Οικονομάκος στην εξασφάλιση πρόσβασης στα σχολεία για τα άτομα με κινητικά προβλήματα, ενώ ο δήμαρχος απάντησε ότι είναι στον προγραμματισμό της δημοτικής αρχής να γίνουν έργα προσβασιμότητας σε όλα τα σχολεία…

“Τα υλικοτεχνικά προβλήματα των σχολείων καθώς και η πρόσβαση για ΑΜΕΑ είναι μεγάλα και σημαντικά. Παρά την εικόνα που θέλει να δώσει η Δημοτική Αρχή, ότι δεν υπάρχουν προβλήματα η πραγματικότητα την διαψεύδει” τόνισε ο Δημήτρης Οικονομάκος να παρουσίασε ορισμένα από αυτά, τα οποία σημείωσε ότι τα έχει καταγράψει μετά από συναντήσεις του με Συλλόγους Γονέων, την Ένωση Γονέων και δασκάλους. 

Ενδεικτικά ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρθηκε στα εξής: “Στο 5ο Δημοτικό (Μπενάκειο) που έχει χαρακτηριστεί και μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, χρειάζεται σοβάτισμα και βάψιμο. Αλλαγή ή άμεση συντήρηση στα κάγκελα και στα κουφώματα, αφού έχει περάσει πάνω από μια δεκαετία χωρίς καμία παρέμβαση, καθώς και αναβάθμιση των υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.  Στο 4ο Δημοτικό δεν έχει γίνει βάψιμο για πάνω από μια δεκαετία, δεν έχει μπει τάπητας στο γήπεδο του μπάσκετ και βρίσκεται σε άθλια κατάσταση το προαύλιο. Τώρα φτιάχτηκαν οι τουαλέτες των κοριτσιών και ΑΜΕΑ και όχι των αγοριών. Παράλληλα υπάρχει χώρος για βιβλιοθήκη που μπορεί να αξιοποιηθεί με μικρές παρεμβάσεις από το Δήμο. Παρά τις διαβεβαιώσεις της προηγούμενης δημοτικής Αρχής ότι θα τα λύσει όλα αυτά, δεν έκανε τίποτα. Στο Δημοτικό σχολείο στα Λέικα εδώ και 12 χρόνια υπάρχει το πρόβλημα με την προσβασιμότητα και το δρόμο. Πρόβλημα ασφάλειας για παιδιά και γονείς. Πολλές οι συζητήσεις που έχουμε ξανακάνει εδώ στο ΔΣ αφού είναι η τρίτη φορά που το θέτουμε. Είναι ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση. Στο Γυμνάσιο Παραλίας υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη προσβασιμότητα ΑΜΕΑ. Παιδί δεν μπορεί να παρακολουθήσει το εργαστήριο Φυσικής και Υπολογιστών. Με αφορμή αυτό αλλά και το παλιότερο γεγονός στο 7ο Δημοτικό, η Δημοτική Αρχή πρέπει να βάλει σε απόλυτη προτεραιότητα την προσβασιμότητα ΑΜΕΑ σε όλα τα σχολεία. Πρόβλημα υπάρχει και στο χώρο του ποδοσφαίρου όπου πρέπει να μπει τάπητας. Στο πρώην Πολυκλαδικό πέρα από τα ζητήματα που έχουν μπει εδώ κατά καιρούς και πρόσφατα, ώστε να υπάρξει χρηματοδότηση και να φτιαχτεί το σχολείο, καθημερινά ανακύπτουν καινούργια προβλήματα που έχουν σχέση με την ασφάλεια και υγεία των μαθητών. Υπάρχει θέμα με το φωτισμό στο χώρο του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και με την μόνωση αφού σε πολλά σημεία συνεχίζει να μπάζει νερά παρά τις εργολαβίες για την υγρομόνωση του κτιρίου, που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια. Πέρα από αυτό άμεσης παρέμβασης χρήζει ο χώρος των τουαλετών και των αποδυτηρίων του κλειστού γυμναστηρίου που είναι σε πραγματικά άθλια κατάσταση”.

Στ.Μ.