Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019 22:02

Η ΚΝΕ καταγγέλλει νοθεία της ΠΑΣΠ στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου της ΣΤΕΓ στη Καλαμάτα

Την Τετάρτη 23/10 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου της ΣΤΕΓ. Για άλλη μία φορά, παρά τη διάθεση των φοιτητών για συζήτηση και λήψη αγωνιστικών αποφάσεων για τα οξυμένα προβλήματα των σχολών και ενάντια στα νομοσχέδια της κυβέρνησης για τη Παιδεία, η παράταξη της ΠΑΣΠ δεν θέλησε να κάνει ουσιαστική συζήτηση...

Αντιθέτως, κατηγόρησε και λασπολόγησε με ανούσια επιχειρήματα την Επιτροπή Αγώνα του 4ου έτους του τμήματος ΤΕ.ΤΡΟ. και την κινητοποίηση των φοιτητών που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19/10. 

Βέβαια δεν αρκέστηκε στην λασπολογία, το πήγε ένα βήμα πιο πέρα. Απέναντι στο διεκδικητικό πλαίσιο της Επιτροπής Αγώνα έστησαν ολόκληρη κομπίνα. Διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα της Γ.Σ. με φοιτητές που ανήκουν σε άλλους συλλόγους να ψηφίζουν υπέρ στο πλαίσιο της ΠΑΣΠ. Αυτό το φαινόμενο εκφυλισμού και σαπίλας φέρνει αηδία και σε εμάς και στην πλειοψηφία των φοιτητών. 

Στόχος της ηγεσίας της ΠΑΣΠ είναι να μην κουνιέται φύλλο, να απομονωθούν οι σύλλογοι του ΑΕΙ από το πανελλαδικό αγωνιστικό συντονισμό που έχει σημάνει σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας.

Τα μέλη της ΚΝΕ στηρίξαμε και στηρίζουμε από τη πρώτη στιγμή τον αγώνα των φοιτητών του 4ου έτους. Θεωρούμε πως ακόμα πιο δραστήρια και μαζικά οι φοιτητές πρέπει να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους κόντρα στην υποβάθμιση των σπουδών και της ζωής τους. Να συντονιστούν με τις επιτροπές ετών και τους συλλόγους στην Πελοπόννησο και σε όλη την Ελλάδα. 

Οι φοιτητές μέσα από τα συλλαλητήρια, τις κινητοποιήσεις στέλνουν την απάντησή τους στην κυβέρνηση της ΝΔ και σε όσους υπερασπίζονται την πολιτική της μέσα και έξω από τις σχολές!

 

Τομεακό Συμβούλιο Μεσσηνίας της ΚΝΕ